Sari la conținut

Alimentul de care orice român are nevoie în bucătărie s-a scumpit enorm. Prețul este deja cu 5 lei mai mare

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

De la 1 ianuarie, aceste produse au devenit mult mai scumpe. S-ar putea să nu se vadă asta la rafturi, însă românii au ajuns să plătească niște sume uriașe, care se resimt în portofele.

1 ianuarie 2024 a adus cu sine creșteri masive de prețuri. Mai trist este că produsele de care fiecare român are mare nevoie în bucătărie sunt printre cele vizate.

A crescut TVA-ul, au intervenit noi taxe pentru companii, iar creșterea accizelor se va face și ea simțită în buzunarele românilor, dacă nu cumva s-a întâmplat deja.

Ce produse au devenit mai scumpe de la 1 ianuarie? Unii români ar putea să nu-și dea seama, în special atunci când cumpără mai multe produse. Pentru că vorbim de produse de bază, deși s-au scumpit, totuși avem nevoie de ele în fiecare zi.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Unele produse sunt mai scumpe și cu 5 lei!

Alimentul de care orice român are nevoie în bucătărie s-a scumpit enorm. Așadar, potrivit Antena 3 CNN, dacă până acum un kilogram de ceapă costa 3 lei, în prezent plătim cu 4 lei mai mult. Tot sursa citată mai precizează că plătim cu 5 lei mai mult pentru un kilogram de roșii.

Ca și când nu era suficient, nu numai legumele s-au scumpit, ci și carnea. De pildă, Antena 3 CNN notează că mușchiul de porc, un produs pe care mulți români îl cumpără, s-a scumpit cu 4 lei/ kg.

O singură veste îmbucurătoare este aceea că mai sunt câteva produse care nu s-au scumpit momentan. Un exemplu sunt chiftelele sau cârnații. De asemenea, se pare că nici carnea de pui nu a fost afectată.

Această listă este mult mai lungă în cazul produselor care s-au scumpit și în cazul celor care nu s-au scumpit. Un singur lucru este însă cert, acela că în buzunarul românilor, până și câțiva lei contează în aceste vremuri economice delicate, scrie News 18.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: