Sari la conținut

Alimentul-medicament care curăță ficatul de grăsimi și alcool

ficat
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome mai puțin cunoscute ale cancerului de ficat

Din cuprinsul articolului

Ficatul este singurul organ din corpul uman care are capacitatea de regenerare naturală, fiind o adevărată uzină biologică, cu peste 500 de funcții. Printre altele, ficatul este responsabil de procesarea și stocarea glucidelor, proteinelor, lipidelor, vitaminelor și a mineralelor.

Nutriţioniştii susţin că există o serie de alimente miraculoase care pot detoxifia celulele hepatice, funcţionând precum suplimentele de curățare a ficatului.

Unul dintre acestea este dovleacul și derivații săi (semințe, suc), care conțin vitamine și minerale necesare bunei funcționări a acestui organ vital.

Cert este că pulpa de dovleac conține multă vitamina A, fosfolipide, acizi grași nesaturați Omega 3-6. Aceste substanțe sunt hepatoprotectoare – adică participă la construcția membranei celulare a celulelor hepatice și la metabolismul colesterolului.

Există multe fibre în dovleac, așa că acest produs este un excelent agent coleretic. Pulpa de dovleac are următoarele proprietăți benefice:

– Activează ficatul, afectează procesele biochimice

– Promovează nutriția celulelor hepatice, îmbunătățind fluxul sanguin

– Previne dezvoltarea cirozei hepatice

– Normalizează procesele metabolice din organism.

Semințele de dovleac purifică ficatul

Semințele de dovleac nu sunt în niciun fel inferioare dovleacului. Ele susțin funcționarea tractului gastro-intestinal. Substanțele conținute în semințe sunt capabile să îndepărteze metalele grele și să prevină formarea gazelor, ceea ce ajută la purificarea ficatului.

semintele de dovleac
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

De asemenea, semințele de dovleac au proprietăți laxative și diuretice. Ele contribuie la producerea bilei și previn stagnarea acesteia. Consumul lor ajută la eliminarea colesterolului rău din organism și astfel ficatul este protejat de hepatoză. În plus, au proprietăți puternice anti-parazitare.

Consumul de suc de dovleac este de asemenea extrem de benefic. Această băutură are următoarele proprietăți:

– Ajută la curățarea ficatului de toxine și grăsimi

– Scade colesterolul și curăță vasele de sânge datorită conținutului său ridicat de pectină

– Favorizeaza regenerarea celulelor hepatice datorita continutului de antioxidanti si vitamine

– Protejează împotriva virușilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel