Sari la conținut

Alimentul minune care previne osteoporoza și bolile cardiovasculare

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cercetările medicale continuă să ofere noi perspective asupra dietei și a impactului său asupra sănătății umane. Nutriţioniştii recomandă consumul unui aliment minune, bogat în nutrienţi, care previne osteoporoza și riscul unor boli cardiovasculare.

Este vorba de lapte, care abundă în nutrienți, precum calciul și vitaminele A, B2, B12 și D. O cană de lapte integral are aproximativ 150 de calorii, 8 grame de proteină și 8 grame de grăsime (patru grame dintre acestea fiind grăsimi saturate).

lapte, beneficii pentru sanatate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Creşte colesterolul bun

Dacă încerci să îți reduci colesterolul fără medicamente, s-ar putea să te ferești de grăsimile saturate din lapte și să alegi laptele degresat. Într-un studiu din 2018 publicat în European Journal of Clinical Nutrition, oamenii au băut aproximativ 450 ml de lapte degresat sau integral în fiecare zi timp de trei săptămâni.

Ulterior, au trecut la celălalt tip de lapte pentru alte trei săptămâni. Când oamenii au băut lapte integral, nivelurile lor de colesterol HDL „bun” au crescut.

Atât laptele degresat, cât și laptele integral nu au crescut colesterolul total și colesterolul LDL. Cu alte cuvinte, consumul de lapte în fiecare zi poate fi sănătos dacă încerci să îți monitorizezi colesterolul, potrivit Health Digest.

Scade riscul de cancer de colon

Medicii spun că, cu cât bei mai mult lapte semidegresat, cu atât este mai puțin probabil să dezvolți cancer colorectal. Laptele ar putea, de asemenea, să îți reducă riscul de diabet de tip 2.

Fiecare pahar de 200 ml de lapte pe care îl bei în fiecare zi îți poate reduce riscul de sindrom metabolic cu 13% și obezitate cu 16%. Laptele reduce, de asemenea, riscul de osteoporoză cu 40%.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel