Sari la conținut

Alimentul MIRACULOS care ne desfundă arterele, previne AVC, ne protejează inima și sistemul osos. E nevoie de doar două felii pe zi!

Poate că mâncăm zilnic diverse fructe. Toate ne oferă multe substanțe nutritive, care sunt vitale organismului nostru.

Dar acum vom discuta despre ananas. Gustul său uimitor îl face alimentul preferat al multor oameni. Și mai mult, dincolo de gust, vine cu o mulțime de beneficii pentru sănătatea sistemelor cardiovascular, respirator și digestiv.

Ministerul Sănătății din Marea Britanie a stabilit doza zilnică recomandată de ananas: două felii.

Ananasul are o structură unică, ce vă ajută să preveniți multe boli și să vă întăriți sistemul imunitar.

Iată ce se întâmplă în corpul dv. dacă veți consuma zilnic două felii de ananas:

Este antiinflamator. Conține o substanță uimitoare, numită bromelaina, o enzimă cu puternice efecte antiinflamatoare. Datorită acestei enzime, ananasul fluidizează sângele, stimulează circulaţia sanguină, fapt pentru care putem să-l folosim în prevenirea trombozei și aterosclerozei. Ne ajută să ne vindecăm mai repede rănile și regenerează țesutul conjunctiv în cazul leziunilor sportive.

Menține sănătatea sistemului cardiovascular. Ananasul conține o cantitate mare de vitamina C, care previne problemele cardiovasculare, dar stimulează și producția de colagen.

Protejează vederea. Conținutul bogat de vitamina A și beta-caroten susține sănătatea vederii și consumul zilnic de ananas previne degenerescența maculară.

Veți avea oase mai puternice. Deoarece conține magneziu și calciu, sistemul osos va fi protejat, dacă veți mânca ananas zilnic, dar veți primi, în acest caz, și mangan, 70% din doza zilnică recomandată.

Previne accidentele vasculare cerebrale. Potasiul din ananas ne ajută să prevenim eventualele accidente vasculare cerebrale și să scădem tensiunea arterială. Ne curăță arterele, iar asta îl face prietenul inimii.

Ne menține tinerețea. Datorită manganului, pe care l-am pomenit mai devreme, ananasul luptă cu radicalii liberi, și previne astfel îmbătrânirea.

În plus, îmbunătățește digestia. Sucul de ananas combate constipația și balonarea și ajută procesul de digestie.

Așa că tot ce ne rămâne de făcut este să ne aprovizionăm cu ananas.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel