Sari la conținut

Alimentul miraculos care nu trebuie să lipsească de pe masă! Are un efect suprinzător asupra creierului

Alimentul miraculos cu efect suprinzător asupra creierului. Mulți dintre noi considerăm grăsimile ca fiind un lucru negativ atât în ceea ce privește dieta, cât și legat de forma corpului. Experții în sănătate spun că nu este o analiză corectă. Grăsimile asigură și absorbția nutrienților, funcționarea sistemului imunitar și alte procese esențiale în organism.

Ar trebui să incluzi grăsimi animale în meniul tău dacă este posibil, în special pește gras. De asemenea, ocolește uleiurile vegetale rafinate care se regăsesc în semipreparate pentru că vor avea un conținut excesiv de LA, exacerbând inflamațiile. Alege numai uleiul de măsline, avocado sau cocos pentru salate. În cazul în care decizi să urmezi o dietă vegană sau vegetariană ar trebui să discuți cu un specialist pentru a suplimenta grăsimile esențiale pentru creier.

Așadar, nu uita de untul de arahide, pasta preparată din arahide uscate, prăjite, iar apoi măcinate și transformate în unt. În general oamenii evită să consume acest aliment, însă ei nu știu că are un efect suprinzător asupra creierului.

Într-un nou studiu realizat oamenii de știință din Barcelona, ​​aceștia au descoperit că există de fapt o legătură puternică între consumul de arahide sau unt de arahide și sănătatea generală îmbunătățită a creierului.

Beneficii asupra sănătății

Cercetătorii au recunoscut că, deși există cercetări existente cu privire la beneficiile asupra sănătății cognitive ale consumului de oleaginoase, cercetări foarte limitate au fost făcute în special asupra arahidelor sau a produselor din alune (unt de arahide).

Experții și-au propus să vadă cum ar putea, produsele cu arahide, să afecteze pozitiv sănătatea creierului la adulți tineri sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 33 de ani. Studiul a inclus testarea funcției de memorie, precum și scorurile lor de anxietate și depresie.

Cercetătorii au împărțit participanții în trei grupuri pe durata studiului de 6 luni: un grup care a consumat arahide prăjite cu piele, unul care a avut unt de arahide și un grup care a consumat ceea ce au numit unt „de control”.

Acest unt de control, care a fost alcătuit din macronutrienți foarte asemănători cu alunele sau untul de arahide, era diferit prin faptul că nu conținea fibre sau compuși fenolici, potrivit csid.ro.

ale alunelor

Alunele și untul de arahide au avut un efect pozitiv asupra sănătății cognitive

După 6 luni, ei au descoperit că, în general, alunele și untul de arahide au avut un efect pozitiv asupra sănătății cognitive a participanților.

Cei care au mâncat arahide prăjite cu piele sau unt de arahide au avut o îmbunătățire a memoriei „imediate”, iar studiul a constatat că grupul cu unt de arahide a avut în mod special o schimbare pozitivă în funcția și testele lor generale de memorie.

Destul de interesant, doar grupul care a consumat arahide (nu untul de arahide) a observat o reducere a anxietății, dar toate cele trei grupuri au văzut o reducere a simptomelor depresiei, potrivit dcmedical.ro.

Beneficiile consumului de alune asupra creierului?

După finalizarea acestui studiu, cercetătorii au ajuns la concluzia că polifenolii găsiți în alune și untul de arahide (și care nu se găsesc în untul de control) au fost un factor major în îmbunătățirea funcției de memorie și au scăzut nivelul de anxietate experimentat de participanți.

Polifenolii sunt compuși care se găsesc în mod natural în alimente precum arahide, ciocolată neagră, mere, ulei de măsline și vin roșu și se știe că ajută la combaterea diabetului, a bolilor cardiovasculare și a bolilor neurodegenerative.

Și, chiar dacă acest nou studiu s-a concentrat doar pe adulții tineri cu vârsta sub 33 de ani, aceste descoperiri ale cercetării asupra beneficiilor cognitive ale polifenolilor din alune și unt de arahide sunt promițătoare pentru toate grupele de vârstă și cu siguranță justifică mai multe cercetări viitoare.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel