Sari la conținut

Alimentul perfect pentru micul dejun: Nu îngrașă, e sățios și stimulează bila leneșă

beneficiile oului
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
ouă la micul dejun. un aliment cu o valoare nutritivă complexă

Alimentul perfect pentru micul dejun. Oul rămâne un aliment de înaltă calitate nutrițională pentru adulți, bătrâni și copii, și, mai mult, este consumat pe scară largă în întreaga lume.

Ouăle te fac să te simți plin și conțin proteine ​​care semnalează creierului să se simtă plin mai repede. Prin urmare, sunt ideale dacă ești la o dietă care respectă un anumit număr de calorii. În plus, consumul lor are și beneficii pentru sănătate. Conțin proteine ​​de înaltă calitate, care ajută la reglarea colesterolului HDL (colesterolul „bun”) și reduce riscul de accident vascular cerebral. Ouăle sunt un plus excelent pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. Nu numai că este o sursă de proteine, dar conține și vitamine și minerale.

În acest aliment găsim proteine etalon, cu bioeficiență maximă pentru sinteza de țesuturi noi. Beneficiile sunt sănătate sunt surprinzătoare și mai mult decât atât, nu îngrașă fiind un aliat în curele de slăbire.

Oul, alimentul cu o valoare nutritivă complexă

Un ou de aproximativ 50 de grame conține 80 de calorii repartizate astfel: 65 de calorii în gălbenuș și 15 calorii în albuș. Are 6,3 grame de proteine- 60% prezente în albuș și reprezentate în principal de albumină. Conține 5,3 grame de grăsimi, prezente exclusiv în gălbenuș, din care 200 de miligrame este colesterol.

Oul nu are glucide și nici fibre, dar are vitamina A și D, prezente exclusiv în gălbenuș și tot grupul de vitamine B, inclusiv B12 și acid folic. Un ou acoperă 30% din doza zilnică de Omega 3. Culoarea gălbenușului este dată de hrana pe care o primește găina, în schimb culoarea cojii oului ține de rasa animalului.

Dr. Mihaela Bilic spune că nimic nu satură mai tare și nu ține de foame mai bine decât oul.

„Nimic nu satură mai tare și nu ține mai bine de foame decât oul. Și asta cu numai 80 calorii. Mai puneți lângă el un iaurt, o felie de pâine prăjită, 2-3 ridichi, castravete și ardei gras și masa-i gata! Unde mai pui că oul e colecistokinetic, stimulează bila leneșă și îmbunătășește digestia. Adevărul e că oul în sine e un aliment magic, un concentrat de nutrienți”, a precizat nutriționistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.