Sari la conținut

Alimentul periculos pe care mulți oameni îl consumă zilnic și care poate crește riscul de diabet

diabet
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Diabetul este o boală care afectează asimilarea insulinei; evoluția sa poate pune în pericol viața.

Experții spun că cea mai bună metodă de a preveni bolile pe termen scurt, mediu și lung este să ai o alimentație sănătoasă și echilibrată, bogată în proteine, carbohidrați în stare naturală, multe fructe și legume.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) indică faptul că ar trebui consumate cinci porții de fructe pe zi, intercalate cu legume, adică la micul dejun, la gustarea de după-amiază și la gustarea de dimineață ar trebui consumată o porție de fructe; la prânz și la cină ar trebui să existe întotdeauna o porție de salată. Fiecare pacient trebuie să discute cu medicul său despre cantitățile adecvate care trebuie consumate.

Pe de altă parte, o dietă echilibrată este necesară pentru a menține sănătatea în ordine, consumul unor alimente precum dulciurile, alimentele prăjite, făinurile rafinate, printre altele, pot afecta buna funcționare a unor organe, după cum au dovedit specialiștii.

De fapt, o alimentație deficitară este adesea responsabilă pentru faptul că unele persoane suferă de diabet, o boală care poate duce, printre altele, la rezistența la insulină. În general, bolnavii ar trebui să își schimbe obiceiurile alimentare și să evite anumite alimente.

Alimentul periculos pe care mulți oameni îl consumă zilnic

Potrivit Harvard, unul dintre cele care ar trebui evitate este orezul alb, care este introdus în dieta zilnică a milioane de oameni din întreaga lume datorită ușurinței și versatilității sale. Cu toate acestea, oamenii de știință au dezvăluit că a devenit un „aliment periculos”, deoarece crește riscul de diabet de tip 2 cu până la 17%.

Acest lucru se datorează faptului că sunt bogate în amidon, o substanță care este rapid transformată în glucoză, care crește nivelul de insulină și poate provoca vârfuri de zahăr.

Alimentele pe care trebuie să le includeți în dieta dumneavoastră:

  • Fructe și legume.
  • Cereale integrale, cum ar fi grâul integral, orezul brun, orzul, quinoa și ovăzul.
  • Proteine, cum ar fi carnea slabă, puiul, curcanul, peștele, ouăle, nucile, fasolea, lintea și tofu.
  • Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi, cum ar fi laptele, iaurtul și brânza.
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel