miercuri, iunie 7, 2023

Ce este un vampir energetic? Vampirii energetici sunt oameni care – uneori intenționat – îți consumă energia emoțională. Se hrănesc cu dorința ta de a-i asculta și de a avea grijă de ei, lăsându-te epuizat și copleșit.

Vampirii energetici pot fi oriunde și oricine. Pot fi soțul tău sau cel mai bun prieten al tău.

A învăța cum să identifici și să răspunzi la acest comportament toxic te poate ajuta să-ți păstrezi energia și să te protejezi de o mare cantitate de suferință emoțională – și fizică.

Te-ar mai interesa: Fructul interzis celor care suferă de colon iritab...

Vampirii energetici nu își asumă responsabilitatea

Vampirii energetici sunt adesea carismatici. Ei pot scăpa de probleme atunci când apar probleme din cauza acestui farmec.

Sunt vicleni și pot pune problema pe altcineva în aproape orice situație.

Ei nu acceptă niciodată vinovăția pentru rolul lor în orice dezacord sau problemă. Adesea ești lăsat să preiei vinovăția – și, eventual, vina.

De exemplu:

  • „Nu pot să cred că nimeni nu ar putea să înțeleagă asta. Ce jenă!”
  • „Tocmai am stat acolo. A continuat să se enerveze pe mine și încă nu știu ce am făcut.”

Alimentul preferat al vampirilor energetici

Petru Arama, cititor de fețe diagnost cu o experiență de 10 ani în „Psihoanaliza Alimentelor”, a făcut din pasiunea lui o meserie. Spusă de el, fraza „ești ceea ce mănânci” capătă un alt sens, potrivit Adevărul.

Fiecare aliment în parte are caracterul său fie că vorbim de cafea, lapte, carne sau cașcaval. Pe scurt, tot ce ajunge în stomac are anumite caracteristici.

Te-ar mai interesa: Tumoare pe creier. Ce șanse de supraviețuire exist...

Expertul spune că alimentele pe care le consumăm ne „împrumută” anumite trăsături de caracter. Astfel, persoanele pot să împrumute sau să se identifice cu acel aliment sau, din contră, când are o trăsătură de comportament în exces, nu va consuma acel aliment pentru că are destul din acel caracter.

Zahărul are programul de pseudo înlocuitor al dragostei, deci zahărul (și tot ceea ce conține mult zahăr) nu înlocuiește iubirea și dragostea și e doar o iluzie și o stare temporară pe care organismul îl cere și tot cere apoi.

Te-ar mai interesa: Atacul de cord poate afecta creierul? Medicii neur...

ficatul

În același timp, zahărul caracteristicile de comportament specifice vampirilor energetici și manipulatori, adică o să te consume pănă la ultima picătură și nu dă nimic înapoi. Caracterul de tip zahăr este genul care stă cu tine atâta timp cât are ce lua de la tine.

Dacă vorbim de un exemplu din viață: atunci când noua ta iubire vezi că consumă zahăr în exces să stii că nu e dragoste și nu poate fi! Există o mare probabilitate ca acea persoană să nu fi avut parte de dragoste în viața sa și consumând zahăr vrea să o obțină.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 iunie 2023. Capricornii trag biletul no...

Vampirul energetic mereu va încerca să te eclipseze

Un vampir energetic nu îi place niciodată să fie mai prejos și nu sunt dornici să împartă lumina reflectoarelor. Aceasta este una dintre multele lor tendințe narcisiste.

Ei se luptă să simtă fericirea autentică pentru o altă persoană. În schimb, ei preferă să atragă energie pentru a-și hrăni cerințele emoționale.

De exemplu:

  • „Este o veste foarte bună. De fapt, am aplicat și astăzi pentru un nou loc de muncă și chiar am nevoie de ajutor cu CV-ul meu. Te superi să te uiți la asta?”
  • „Sunt atât de mândru de tine! Mai sunt doar trei certificări pentru a mă ajunge din urmă!”

Vampirii energetici îți diminuează problemele și le expun pe ale lor

Vampirii energetici se hrănesc cu energia voastră emoțională. Și dacă ești trist sau supărat, rezervele de energie scad.

Te-ar mai interesa: Profesorul Mircea Beuran: Aceasta este cea mai bun...

Pentru a scurge cea mai mare energie de la tine, vampirii energetici vor muta atenția discuției către ei înșiși, transformând consternirea ta în bufetul lor emoțional.

De exemplu:

  • „Știu că slujba ta nu plătește bine, dar cel puțin slujba ta este distractivă. Trebuie să mă ajuți să găsesc un job nou”
  • „Ești foarte copleșit la serviciu și înțeleg, dar chiar trebuie să vorbesc cu tine în seara asta despre această problemă cu Ana.”

Vampirul energetic se comportă ca un martir

Vampirii energetici își pun problemele direct pe umerii altor oameni. Nu își asumă nicio responsabilitate pentru contribuția lor la dificultățile lor.

Ceea ce caută este sprijin emoțional pentru a-și crește stima de sine.

De exemplu:

  • „El este întotdeauna atât de nerezonabil. Fac tot ce pot, dar nu este niciodată suficient.”
  • „Aceasta zi a început prost și doar s-a înrăutățit.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private