Sari la conținut

Alimentul sănătos care te poate băga în spital. Atenție! E mai periculos de trei ori decât un hamburger

Alimentul sănătos care te poate băga în spital. Atenție! În ciuda faptului că acest aliment extrem de sănătos este recomandat de toți nutriționiștii pentru beneficiile nenumărate pentru sănătate, există un semnal de alarmă care trebuie luat în seamă.

O descoperire recentă desfiinţează realitatea conform căreia salata verde s-ar număra printre cele mai sănătoase alimente.

Această este leguma de sezon care te poate băga în spital, potrivit experților. Salata, căci despre ea este vorba, este mai periculoasă decât burgerii de vită, avertizează expertul principal în alimentație

Alimentul sănătos care te poate băga în spital. Atenție! E mai periculos de trei ori decât un hamburger

Salata etichetată drept „gata de mâncare” este mai periculoasă decât burgerii de vită, a spus unul dintre cei mai mari experți în alimentație din Marea Britanie, în urma unui val de infecții cu Cryptosporidium legate de produs.

Salata verde este de trei ori mai poluantă pentru oganism din cauza emisiilor de gaze cu efecte de seră. Anumite tipuri de bacterii găsite în pungile de salată pretăiate sunt imposibil de distrus, cu excepția cazului în care frunzele sunt iradiate, un proces căruia publicul s-ar opune.

salata verde
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Salata verde este considerată una dintre cele mai susceptibile legume care poate provoca boli alimentare, în special pentru că este cultivată direct în sol, iar unii agenți patogeni pot fi distruși numai cu detergenți puternici, nu doar cu apă.

Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon a studiat impactul condiţiilor de mediu asupra alimentelor şi astfel, a plasat salata verde printre cele mai nocive legume pentru sănătate.

Rezultatele la care au ajuns cercetătorii sunt îngrijorătoare. Potrivit acestora, salata verde este printre cele mai dăunătoare dintre toate alimentele, fiind de trei ori mai poluantă pentru oganism din cauza emisiilor de gaze cu efecte de seră.

„Sunt numeroase legume care au nevoie de mai multe resurse per calorie decât ne-am imagina. Salata verde, vinetele, țelina și castraveții sunt personajele negative în acest studiu, comparativ cu porcul sau carnea de pui”, a declarat Paul Fischbeck, profesor la CMU în domeniul ştiinţelor sociale şi al deciziilor și co-autor al acestui studiu, potrivit telegraph.co.uk.

Atenție la legumele cu frunze verzi

Mai mult decât atât, cunoscutul bacteriolog britanic, Hugh Pennington, profesor emerit la Universitatea Aberdeen, susţine că salata verde din magazine este mai periculoasă decât hamburgerii.

Afirmaţia bacteriologului britanic vine în urma unui val de infecții gastro-intestinale provocate de salata verde. În jur de 300 de persoane au fost infectate cu salată care conținea Cryptosporidium.

Astfel, legumele şi fructele despre care credeam că sunt benefice pentru organism devin sursă de otrăvire a organismului, dacă sunt expuse gazelor cu efect de seră sau dacă sunt tratate cu substanţe toxice.

Salata verde, usturoiul verde sau spanacul sunt printre cele mai afectate legume, întrucât frunzele acestora rețin foarte multe pesticide.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel