Sari la conținut

Alertă! Două persoane au murit și alte peste 100 au fost spitalizate din cauza unui supliment alimentar

Două persoane au murit, iar alte 106 au fost spitalizate din cauza consumului unui anumit supliment alimentar destinat persoanelor cu nivel ridicat de colesterol în sânge.

Această alertă provine din Japonia, unde produsul poartă denumirea de „beni-koji”. Ministerul japonez al Sănătății a confirmat că indivizii care au cumpărat și consumat acest supliment au suferit complicații grave de sănătate. Această notificare ar putea fi relevantă și pentru utilizatorii din alte țări care ar putea fi susceptibili să achiziționeze produsul online, conform informațiilor furnizate de agenția de știri Kyodo.

Două persoane au murit de la un supliment alimentar

Suplimentul în discuție, fabricat din orez fermentat, este produs de compania farmaceutică Kobayashi Pharmaceutical, cu sediul în Osaka. Conștientă de gravitatea situației, Kobayashi Pharmaceutical a inițiat o rechemare voluntară a trei produse în această perioadă, îndemnând consumatorii să înceteze imediat utilizarea acestora.

Principalul motiv de îngrijorare este legat de posibila existență a unor substanțe toxice, anterior neidentificate, în materiile prime utilizate pentru producția suplimentului „Red Yeast Cholesterol Help”, unul dintre produsele implicate. Printre cei care au decedat se află și un bărbat care a dezvoltat probleme renale după administrarea prelungită a acestui produs timp de trei ani, conform informațiilor furnizate de The Guardian.

Kobayashi Pharmaceutical a declarat că a furnizat orez fermentat altor aproximativ 50 de firme din Japonia și două din Taiwan. Ingredientul poate fi folosit și într-o gamă largă de produse, inclusiv sake, cofetărie, pâine, miso și condimente.

Vânzările online ale produselor rechemate au fost suspendate în China și eliminate în Taiwan.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel