luni, noiembrie 29, 2021

Ai alunițe și ten sensibil, dar ți se pare nedrept că nu te poți bucura de soare, ca ceilalți? Trebuie să pui foarte atent riscurile în balanță! Merită?

Protecția solară ar trebui făcută riguros atunci

Te-ar mai interesa: Situația românilor blocați în Africa din cauza var...

când o persoană a trecut prin experiența cancerului de piele sau când are numeroase alunițe.

Se recomandă o protecție atentă și membrilor familiei pacientului cu cancer de piele, deoarece pe lângă agresiunea luminoasă între factorii predispozanți, găsim implicate și anumite gene, ne semnalează în exclusivitate pentru Doctorul Zilei medicul dermatolog Roxana Cârnaru, specialist al clinicii Laurus Medical.

O arsura solara cu vezicule in copilarie dubleaza riscul de MM pe parcursul vietii. Adultii cu peste 100 de nevi sau copii cu peste 50 de alunite au risc crescut de a face cancer de piele!

Expunerea

Te-ar mai interesa: De ce un nefumător poate dezvolta cancer pulmonar,...

la soare, in special la UV este un factor de mediu major de aparitie a melanomului, mai ales in populatia cu risc crescut (persoanele cu fototip cutanat deschis, istoric personal/familial). Expunerea periodica, intermitenta, intensa in copilarie si adolescenta suprapusa cu o arsura solara cu vezicule, dubleaza riscul de MM pe parcursul vietii. De asemenea expunerea cronica excesiva la soare sau expunerea la surse UV cresc riscul pt MM.

Persoanele cu fototip cutanat I,II sunt de obicei persoanele cu ten sensibil si predispuse la cancere cutanate. Piele deschisa la culoare, parul blond sau

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu românii car...

roscat, ochii albastri sau verzi, pistruii si tendinta la arsuri solare sunt trasaturi ale persoanelor cu piele sensibila.

O persoana cu acest tip de ten trebuie sa testeze pe o zona mica de piele orice produs, inainte de a-l folosi. Pentru ea sunt indicate produsele fara parabeni si fara conservanti si cu o textura light.

Te-ar mai interesa: Anunțul lansat de Pfizer: „Noile vaccinuri „gata î...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri