marți, august 9, 2022

Alzheimer: Cum să ai grijă de cineva care suferă de această boală.

Alzheimer este o boală care afectează creierul și distruge memoria unei persoane. În cele din urmă, în timp, persoana ajunge să nu mai poată îndeplini nici măcar cea mai simplă dintre sarcini. Aceasta este o afecțiune care se dezvoltă de obicei odată cu vârsta.

Deoarece devine dificil pentru persoanele care suferă de Alzheimer să efectueze orice fel de activități, ele au nevoie de ajutorul și îngrijirea celorlalți în acest moment.

Te-ar mai interesa: Demență: semnul din limbă care poate sugera volumu...


Alzheimer: Cum să ai grijă de cineva care suferă de această boală

Dar nu toată lumea este dispusă să ceară ajutor sau să primească ajutorul de care are nevoie. Prin urmare, devine important ca cei apropiați să ia inițiativa de a oferi îngrijire persoanei.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai grijă de cineva care suferă de Alzheimer:

1. Faceți parte din grupurile de sprijin

Aceste grupuri vor oferi suport emoțional în momente de nevoie și, de asemenea, vor ajuta în momente de nevoie, când pacientul este critic sau are nevoie de îngrijire specială.

2. Permiteți persoanei să facă cât de mult poate, să se simtă utilă

De exemplu, dacă vor să mănânce singuri, permiteți-le să facă acest lucru și dacă doresc să se îmbrace singuri, lăsați-i să facă asta – fiți flexibili în abordarea dvs.

Te-ar mai interesa: Atenție la pastele de dinți! Unele conțin compuși ...

3. Creați un mediu sigur pentru pacient

Pacienții cu Alzheimer tind să uite și de mediul înconjurător. Așa că păstrați lucrurile la îndemâna lor și încercați să faceți spațiul potrivit pentru ei, astfel încât să nu cadă sau să nu se rănească atunci când caută ceva.

4. Ajutați-i să-și mențină stima de sine

Planificați activități pe care le pot face cu ușurință, fără a eșua. Acest lucru le va ajuta să-și mențină energiile ridicate și să le sporească încrederea.

Te-ar mai interesa: Ai 40 de ani? Consumă aceste alimente pentru o săn...

5. Mențineți o rutină

Pentru o persoană cu Alzheimer, schimbările frecvente în rutina lor îi pot face inconfortabil și confuz. Menține o rutină astfel încât să fie confortabil și să aibă un sentiment de familiaritate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private