marți, iunie 28, 2022

Cum să fii fericit. Fericirea arată diferit pentru fiecare persoană.  Indiferent de versiunea ta despre adevărata fericire, specialiștii au făcut o listă cu câteva modificări ale obiceiurilor tale obișnuite. Ele te pot ajuta să fii mai fericit.

Cum să fii fericit. Obiceiuri pe care să le adaugi la rutina ta

Obiceiurile contează. Dacă ați încercat vreodată să renunțați la un obicei prost, știți prea bine cât de bine sunt înrădăcinate.

Ei bine, și obiceiurile bune sunt adânc înrădăcinate. De ce să nu vă străduiți să faceți din obiceiurile pozitive parte din rutina dumneavoastră?

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

Iată o privire asupra unor obiceiuri zilnice, lunare și anuale care să vă ajute să începeți căutarea. Amintiți-vă doar că versiunea fiecăruia de fericire este puțin diferită, la fel ca și calea de a o atinge.

Dacă unele dintre aceste obiceiuri creează un stres suplimentar sau pur și simplu nu se potrivesc stilului tău de viață, renunță la ele. Cu puțin timp și practică, îți vei da seama ce funcționează și ce nu funcționează pentru tine.

Obiceiuri zilnice care aduc fericirea

1. Zâmbește


Ai tendința de a zâmbi atunci când ești fericit. Dar, de fapt, este o stradă cu două sensuri. Zâmbim pentru că suntem fericiți, iar zâmbetul determină creierul să elibereze dopamină, care ne face mai fericiți.

Te-ar mai interesa: Alzheimer cu debut precoce : Dacă tot SPUI asta, a...

Asta nu înseamnă că trebuie să te plimbi cu un zâmbet fals lipit pe față tot timpul. Dar data viitoare când vă simțiți deprimat, zâmbiți și vedeți ce se întâmplă. Sau încercați să începeți fiecare dimineață zâmbind în oglindă, potrivit healthline.com.

Cum să fii fericit:. Exercițiile fizice regulate pot ajuta la reducerea stresului

2. Faceți sport

Exercițiile fizice nu sunt doar pentru corpul tău. Exercițiile fizice regulate pot ajuta la reducerea stresului, a sentimentelor de anxietate și a simptomelor de depresie, sporind în același timp stima de sine și fericirea.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

Chiar și o cantitate mică de activitate fizică poate face diferența. Nu trebuie să vă antrenați pentru un triatlon sau să escaladați o stâncă – cu excepția cazului în care acest lucru vă face fericiți, desigur.

Șmecheria este să nu vă suprasolicitați. Dacă vă aruncați brusc într-o rutină extenuantă, probabil că veți sfârși doar frustrat (și dureros).

Luați în considerare aceste exerciții de început:

Te-ar mai interesa: Horoscop Iulie. Cât de norocoși sunt nativii acest...

 • Faceți o plimbare în jurul blocului în fiecare seară după cină.
 • Înscrieți-vă la un curs pentru începători de yoga sau tai chi.
 • Începeți-vă ziua cu 5 minute de stretching. Iată un set de întinderi pentru a începe.
 • Amintiți-vă de orice activități distractive de care v-ați bucurat cândva, dar care au căzut în desuetudine. Sau de activitățile pe care v-ați dorit întotdeauna să le încercați, cum ar fi golful, bowlingul sau dansul.

3. Somnul de calitate

Indiferent cât de mult ne îndrumă societatea modernă spre mai puțin somn, știm că un somn adecvat este de încredere pentru o sănătate bună, funcționarea creierului și bunăstarea emoțională.

7 sau 8 ore de somn în fiecare noapte

Majoritatea adulților au nevoie de aproximativ 7 sau 8 ore de somn în fiecare noapte. Dacă vă găsiți luptând cu nevoia de a trage un pui de somn în timpul zilei sau, corpul poate spune că are nevoie de mai multă odihnă.

Te-ar mai interesa: Ciroza: Alimente de EVITAT pentru a salva ficatul ...

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă construiți o rutină de somn mai bună:

 • Notați câte ore de somn aveți în fiecare noapte și cât de odihnit vă simțiți. După o săptămână, ar trebui să aveți o idee mai bună despre cum vă descurcați.
 • Mergeți la culcare și treziți-vă la aceeași oră în fiecare zi, inclusiv în weekenduri.
 • Rezervați-vă ora de dinaintea culcării ca timp de liniște. Faceți o baie, citiți sau faceți ceva relaxant.
 • Evitați să mâncați și să beți mult.
 • Păstrați-vă dormitorul întunecat, răcoros și liniștit.
 • Investiți într-o lenjerie de pat bună.
 • Dacă trebuie să trageți un pui de somn, încercați să îl limitați la 20 de minute.
 • Aveți în mod constant probleme de somn, discutați cu medicul dumneavoastră. Este posibil să aveți o tulburare de somn care necesită tratament.

4. Mâncați ținând cont de starea de spirit

Știți deja că alegerile alimentare au un impact asupra sănătății dumneavoastră fizice generale. Dar unele alimente vă pot afecta și starea de spirit.

De exemplu:

 • Carbohidrații eliberează serotonină, un hormon de „stare de bine”. Doar păstrați carbohidrații simpli – alimente bogate în zahăr și amidon – la minimum. Acel val de energie este scurt și vă veți prăbuși. Carbohidrații complecși, cum ar fi legumele, fasolea și cerealele integrale, sunt mai buni.
 • Carnea slabă, carnea de pasăre, legumele și lactatele sunt bogate în proteine. Aceste alimente eliberează dopamină și norepinefrină, care stimulează energia și concentrarea.
 • Alimentele foarte procesate sau prăjite au tendința de a vă lăsa la pământ. La fel se va întâmpla și cu săritul peste mese.
 • Începeți prin a face o alegere alimentară mai bună în fiecare zi.

De exemplu, schimbați un produs de patiserie mare și dulce la micul dejun cu un iaurt grecesc cu fructe. Vă veți satisface în continuare pofta de dulce, iar proteinele vă vor ajuta să evitați o cădere de energie la mijlocul dimineții. Încercați să adăugați un nou schimb de alimente în fiecare săptămână.

5. Fiți recunoscători

Simplul fapt de a fi recunoscător vă poate da un impuls mare la starea de spirit, printre alte beneficii. De exemplu, un studiu recent în două părți a constatat că practicarea recunoștinței poate avea un impact semnificativ asupra sentimentelor de speranță și fericire.

Începeți fiecare zi prin a recunoaște un lucru pentru care sunteți recunoscător. Puteți face acest lucru în timp ce vă spălați pe dinți sau pur și simplu așteptați să se declanșeze alarma care a adormit.

În timp ce vă continuați ziua, încercați să fiți atent la lucrurile plăcute din viața dumneavoastră. Acestea pot fi lucruri mari, cum ar fi să știi că cineva te iubește sau să primești o promovare binemeritată.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private