Sari la conținut

„Am ridicat restricțiile mult prea devreme”. Specialiștii israelieni îi avertizează pe englezi să nu ridice măsurile restrictive

„Am ridicat restricțiile mult prea devreme”. Specialiștii israelieni îi avertizează pe englezi să nu ridice măsurile restrictive.

Premierul englez, Boris Johnson, a anunțat data de 19 iulie drept „ziua libertății”, adică ziua în care toate restricțiile anti-covid vor fi ridicate. Cu toate acestea, Anglia a fost avertizată împotriva restricțiilor relaxante prea curând, de către specialiștii altor țări.

Unul dintre aceștia este Dr. Asher Salmon, director al departamentului pentru relații internaționale la ministerul sănătății din Israel, care a declarat pentru programul BBC Today: „Poate că este uneori mai bine să amânați o ridicare majoră a restricțiilor, decât să jonglați cu măsurile restrictive în sus și în jos”.

„Am ridicat restricțiile mult prea devreme”, sunt de părere specialiștii israelieni

Guvernul israelian intenționează să reintroducă unele restricții în următoarele săptămâni, în contaxtul în care varianta Delta face ravagii în Israel, țara vaccinată cel mai rapid din lume.

Un program rapid de vaccinare în Israel a dus la reducerea infecțiilor și a deceselor Covid-19 și a readus viața la o relativă normalitate. Cu o lună în urmă, cele mai multe restricții au fost ridicate, iar noile cazuri zilnice erau cu o singură cifră.

De atunci, varianta Delta, considerată a fi mai contagioasă decât variantele anterioare, s-a răspândir cu repeziciune în Israel. Cifrele Ministerului Sănătății arată 754 de cazuri noi confirmate marți, 13 iulie, și 760 cu o zi înainte.

„Am simțit că avem de-a face cu un număr tot mai mare de cazuri noi, majoritatea din varianta Delta. Și mai cred că este posibil să fi ridicat unele restricții mult prea devreme”, a declarat dr. Salmon, potrivit inews.co.uk.

Guvernul din Israel intenționează reintroducerea certificatelor verzi

Ministerul israelian al sănătății are în vedere reintroducerea sistemului de „certificate verzi” pentru evenimente de adunare în masă. Acesta este un pașaport Covid, ceea ce înseamnă că israelienii au nevoie de un certificat de vaccinare care să dovedească un test negativ cu 24 de ore înainte de eveniment.

Se analizează, de asemenea, alte restricții de călătorie în Israel. În prezent, persoanele vaccinate din majoritatea țărilor pot călători acolo, dar dr. Salmon a spus:

„Extindem lista țărilor care ne preocupă în sensul că va trebui să fii în carantină la sosire”.

Dr. Salmon a spus că decizia de a permite oamenilor israelieni să revină la viața normală în urmă cu o lună a fost „justificată” deoarece „mai mult de 80% din populație era vaccinată” și „numărul de infectări Covid era foarte scăzut”.

Reamintim că aproximativ 40.000 de englezi sunt confirmați pozitiv cu Covid-19, zilnic, deși 66 % din populație a primit prima doză de vaccin, iar ce 87 % sunt vaccinați cu ambele doze. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel