Sari la conținut

Israelul începe administrarea celei de-a treia doze împotriva virusului SARS-Cov-2 adulților expuși riscului

Israelul începe administrarea celei de-a treia doze împotriva virusului SARS-Cov-2 adulților expuși riscului.

Duminică, autoritățile din Israel au anunțat că se pregătesc să înceapă administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech persoanelor din categorii vulnerabile.

În această categorie a grupurilor vulnerabile, intră în principal pacienții cu imunitate scăzută. Specialiștii se tem că varianta Delta se va răspândi din ce în ce mai mult.

Israelul începe administrarea celei de-a treia doze împotriva virusului SARS-Cov-2 adulților expuși riscului

La fel ca și în alte țări ale lumii, tulpina Delta a noului coronavirus a provocat o creștere a numărului de infecții în Israel, răspândirea tulpinei fiind foarte rapidă. În ciuda faptului că peste 60% din populația Isarelului a fost imunizată cu Pfizer, s-a ajuns, din păcate, și la 450 de persoane infectare în decurs de numai 24 de ore.

Israelul va administra un rapel al vaccinului Pfizer, iar persoanele vizate sunt adulții cu un sistem imunitar slăbit. Mai mult, în momentul de față, specialiștii din Israel analizează dacă administrarea celei de-a treia doze de vaccin trebuie făcută la nivelul întregii populații a țării.

Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a declarat că adulții cu deficiențe ale sistemului imunitar care au primit două doze de vaccin Pfizer ar putea primi o a treia doză. Pfizer și partenerul BioNTech, principalii furnizori ai unei lansări rapide de vaccinare israeliană care a început în decembrie, au declarat joi că vor cere autorităților de reglementare americane și europene în câteva săptămâni să autorizeze cel de-aș treilea rapel. Cele două companii au citat un risc crescut de infecție după șase luni în care au solicitat permisiunea pentru a treia doză.

„Examinăm această problemă și încă nu avem un răspuns final. În orice caz, administrăm de acum o a treia doză persoanelor care suferă de imunodeficiență”, a declarat Horowitz, potrivit Reuters

În ultima lună, numărul de cazuri noi de Covid raportate zilnic a crescut de la mai puțin de 10 până la circa 450

Potrivit ministrului Sănătății, măsura se va aplica imediat, astfel că adulții cu sisteme imunitare fragile care au primit deja două doze de vaccin se pot programa pentru a primi a treia doză.

Totuși, autoritățile israeliene nu au decis încă dacă măsura se va aplica și populației generale în viitor, așteptând rezulttul evaluărilor realizate de specialiști.

Anunțul vine la doar câteva zile după ce companiile Pfizer și BioNTech au anunțat că vor solicita autorităților de reglementare din SUA și Uniunea Europeană, în următoarele săptămâni, autorizare de urgență pentru o a treia doză de vaccin.

Argumentul principal oferit de cele două companii este un risc crescut de reinfectare cu SARS-CoV-2 după 6 luni de la administrarea primelor două doze de vaccin.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.