Sari la conținut

Amenzi usturătoare aplicate de Garda Forestieră Focșani pentru încălcări ale legii în domeniul silvic

Garda Forestieră Focșani
Sursă foto: Forest Mania
Garda Forestieră Focșani

Pe parcursul anului trecut, Garda Forestieră Focșani, cu atribuții de control pe raza județelor Vrancea, Buzău, Brăila, Galați, Tulcea și Vaslui a efectuat peste o mie de controale (1.023) pe linie silvică. Valoarea amenzilor aplicate în urma neregulilor constatate depăşeşte 800 de mii de lei, fiind confiscate şi cantităţi importante de lemn.

Instituţia – care are rolul de a verifica respectarea regimului silvic – lucrează cu o schemă redusă de personal, spune Virgil Anton, inspector şef al Gărzii Forestiere Focşani.

Virgil Anton pentru RRA: „Au fost efectuate un număr de 12 sesizări penale, un număr de aproximativ 400 de contravenţii, cu o valoare de 824.000 lei. Ca şi material lemnos confiscat fizic, au fost 700m cubi.

Volumul arborilor tăiaţi ilegal undeva la 218m cubi. Cele mai dese fapte contravenţionale pe sistemul nostru, pe SUMAL 2.0, ar fi corecturile de sumal: ori greşeşte un aviz, trece greşit cantitatea, data, volumul.

Personalul de control este cumva subdimensionat. Majoritatea activităţilor noastre sunt acţiunile cu poliţia, mai ales pe depozite şi acţiunile de control – control circulaţie material lemnos.

Volumul tăierilor ilegale în judeţul Vrancea a scăzut semnificativ în ultimii ani, mai ales ca urmare a implementării sistemului SUMAL 2.0, privind trasabilitatea masei lemnoase. La nivelul judeţului Vrancea, fondul silvic ocupă o suprafaţă de circa 183.000 de hectare, din care mai bine de două treimi sunt păduri private”.

Garda Forestieră Focşani este structură teritorială de specialitate a autorității publice centrale care răspunde de silvicultură și de vănătoare, avănd competenţă în județele: Vrancea, Buzău, Brăila, Tulcea, Galați și Vaslui.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: