miercuri, aprilie 14, 2021

Amorul are un rol bine stabilit în buna funcționare fizică și mentală a organismului uman. Totuși, din diferite motive, există persoane care nu fac amor atât de des cât ar fi recomandat.

Abstinența

este considerată atunci când nu ai contact sexual cel puțin 2 luni. Specialiștii spun că în lipsa unor partide de sex regulate, oamenii pot apela la masturbare, întrucât lipsa activității sexuale poate duce la câteva probleme deloc plăcute, potrivit unica.ro.

Iată ce se poate întâmpla când nu faci sex:

Apare anxietatea. Prin sex, te eliberezi de stres. Datorită hormonilor precum endorfina și oxitocina, treci mai ușor peste situațiile stresante. Astfel, cu cât perioada de abstinență este mai mare, cu atât devii mai anxioasă sau mai deprimată.

Scade sistemul imunitar. Lipsa sexului te

face mai vulnerabilă și din punct de vedere imunitar, astfel că ești mai predispusă la răceală și gripă. Dar dacă faci sex cel puțin odată pe săptămână sistemul tău imunitar va fi mai stimulat.

Scade libidoul. Terapeutul sexual Michele Weiner David a explicat cât de important este să ai parte de relații sexuale cât mai des posibil. „Cu cât faci mai mult sex, cu atât vei continua să produci testosteron, unul dintre hormonii responsabili pentru dorința sexuală”, a precizat David, precizând: „Ori îl folosești, ori îl pierzi”.

Îmbătrânești mai repede. Neurofiziologul David Weeks a afirmat,

în cartea sa, „Secrets of the Superyoung”: „O viață sexuală activă încetinește procesul de îmbătrânire”.

Astfel, pentru o viață cât mai sănătoasă și mai fericită, ai nevoie de o viață sexuală cât mai activă.

Ultimele stiri

Parteneri