miercuri, septembrie 28, 2022

Analiza de sânge care poate depista cancerul. Vestea bună este că poate depista cancerul precoce. Când va fi disponibilă în România.

Testul Galleri este o analiză de sânge care ar putea depista precoce peste 50 de tipuri de tumori.  Acest test revoluționar poate oferi date despre posibilitatea de a ne îmbolnăvi de cancer. De anul viitor, testul ar putea fi disponibil și la noi în țară.

Te-ar mai interesa: Unde doare colonul și de ce apare durerea. Atenție...

”Noul test de sânge ar putea stopa 1 din 10 decese cauzate de cancer. Prin simpla recoltare a unei probe de sânge, se poate efectua detectarea precoce a peste 50 de tipuri de tumori, ceea ce poate constitui un punct de cotitură în prevenția și tratamentul cancerului.

Cui se recomandă acest test

Acest test este recomandat adulților care prezintă risc crescut de dezvoltare a unei tumori maligne (antecedente familiale, prezența factorilor de risc, vârsta peste 50 ani etc).

Potrivit specialiștilor, testul va fi eficient în mod special în tipurile de cancer dificil de depistat în stadii precoce (pulmonar, pancreatic, intestinal, renal, leucemie, anal, cancere de cap și gât etc).

Te-ar mai interesa: Ultima modă în materie de slăbit. Fără alimente in...

Testul Galleri detectează fragmente de ADN asociate cu cancerul și care sunt eliberate în sânge și pot sugera din ce parte a corpului provine.

Vestea bună este că revoluționează modul în care este detectat cancerul, deoarece majoritatea pacienților sunt diagnosticați în prezent doar după ce prezintă simptome.

Disponibil în UK și USA pentru moment, se intenționează extinderea și implementarea și în țara noastră după anul 2023, dacă va avea succes”, arată Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță Cluj Napoca, citat de DC Medical.

Te-ar mai interesa: De ce nu e bine să la culcare cu stomacul gol. Iat...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private