Categories: Ştiri sănătate

Anchetă. Mai mulți medici de familie, bănuiți că i-au trecut la pozitivi pe unii pacienți neinfectați cu coronavirus

Teste pozitive false. Poliția investighează numeroase cazuri în care medici de familie sunt bănuiți că au falsificat rezultatele testelor rapide Covid, astfel încât acestea să fie pozitive, iar beneficiarii să obțină concedii medicale și certificate verzi ce atestă trecerea prin boală, scrie biziday.ro. 

Principalele declarații ale purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog:

În ultimele șapte zile, au fost verificați peste 26 de mii de operatori economici și peste 1.500 de operatori de mijloace de transport persoane, în vederea respectării măsurilor de împiedicare a răspândirii coronavirusului.

40 de dosare penale

Au fost constatate peste 20 de mii de contravenții și s-au dat amenzi de peste 4,2 milioane de lei. Cele mai multe sancțiuni, pentru nerespectarea purtării măștii – 17 mii, 2.549 de sancțiuni pentru încălcarea interdicțiilor privind deplasarea și 306 privind încălcarea măsurilor de carantină și izolare
Au fost întocmite 40 de dosare penale, dintre care 16 pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Polițiștii au în lucru peste 400 de cazuri penale pentru eliberarea în fals a peste 1.300 de certificate verzi. Sunt cercetate peste 1.600 de persoane

Fraudă în eliberarea certificatelor false

În ultimele șapte zile, au fost întocmite 22 de dosare penale pentru fraudă în eliberarea certificatelor sau adeverințelor de vaccinare.
Există indicii privind un nou mod de operare folosit pentru a frauda procesul de eliberare şi utilizare a certificatelor digitale UE. Astfel, în ultima perioadă, pe măsură ce tot mai mulţi medici de familie au primit gratuit de la Ministerul Sănătăţii teste rapide pentru depistarea COVID-19, unii dintre ei ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiţi pacienţi, atestând în mod nereal că sunt infectaţi.

În acest fel, pacienţii respectivi beneficiază de concedii medicale plătite de 14 zile şi obţin certificatul verde, deşi în realitate nu au fost infectaţi.

La nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică au fost iniţiate controale pentru identificarea unor astfel de situaţii, care se află şi în atenţia organelor de poliţie.

Recent Posts

Doctorii români se reunesc. Care este scopul evenimentului

Chirurgii esteticieni se reunesc anul acesta la un Congres Național pentru valorizarea chirurgiei estetice românești,…

27 de minute ago

Atenție! Medic: Cu prea multă sare, rinichii nu se pot regla

Nivelul de sodiu din organism pot suferi de hipertensiune arterială, probleme renale și chiar insuficiență…

57 de minute ago

Medicul neurochirurg Leon Dănăilă dezvăluie 7 SECRETE pentru menținerea unui creier sănătos

Medicul neurochirurg Leon Dănăilă:  7 SECRETE pentru menținerea unui creier sănătos! Cunoscutul neurochirurg dezvăluie cele șapte…

o oră ago

Sfaturi pentru îngrijirea pielii. Dr. Dana Miricioiu spune care sunt cele mai eficiente tretamente

În ultimii ani, tratamentele cu laser pentru îngrijirea pielii au devenit tot mai populare. Remarcate…

2 ore ago

Mâncare de post: Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci

Mâncare de post. Rețeta pentru ciorba falsă de burtă cu ciuperci pleurotus este recomandată persoanelor…

2 ore ago

Nereguli la produsele lactate. Ce au găsit inspectorii ANSVSA

Nereguli la produsele lactate consytatate după un control efectuat de ANSVSA. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian