Sari la conținut

Andreea Moldovan, schimbare pe plan profesional. Fostul secretar de stat s-a angajat la OMS

Andreea Moldovan, schimbare pe plan profesional. Fostul secretar de stat s-a angajat la OMS.

După doar o lună de când a fost demisă din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan a făcut două mari schimbări. Una ține de viața sa profesională: de câteva zile Andreea Moldovan este membru al Organizației Mondiale a Sănătății, cu sediul în Geneva. Ea va lucra în departamentul care se ocupă de prevenția și controlul infectărilor Covid-19.

Cea de-a doua schimbare ține de viața profesională. De pe contul său de Facebook, aflăm că medicul se prezintă acum ca dr. Andreea Căpîlna, se pare, cel de dinaintea căsătoriei.

Reamintim că Andreea Moldovan, acum Andreea Căpîlna, a fost eliberată din funcția de secretar de stat de premierul Florin Cîțu, din cauza ordinului de ministru care stabilea noi criterii de carantinare a localităților.

Andreea Moldovan a absolvit Medicina la Târgu Mureș, este medic primar cu specializarea în boli infecțioase și medic specialist în epidemiologie, iar în anul 2009 a devenit Bursieră de Excelență a Societății Internationale de Boli Infecțioase.

De asemenea, potrivit ministrului, Andreea Moldovan a făcut un stagiu la Geneva, unde a lucrat în același spital cu profesorul universitar Didier Pittet. Considerat părintele modern al igienei mâinilor, măsurile propuse de echipa lui Didier Pittet, răspândite mondial, au condus la scăderea importantă a ratei infecțiilor nosocomiale din spitale și salvarea de vieți omenești.

Printre realizările din cariera sa se numără premiul obținut pentru Spitalul Sf. Constantin Brașov ca „Cel mai curat spital din Europa”, premiu acordat de Organizația Mondială a Sănătății în anul 2013 și reconfirmat în 2018, în perioada în care dr. Andreea Moldovan a fost coordonator al Compartimentului Prevenire și Control al Infecțiilor Nosocomiale din această unitate medicală.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: