Sari la conținut

Andrei Baciu: Senatul a adoptat Planul Național de luptă împotriva cancerului

andrei baciu
Andrei Baciu: Senatul a adoptat Planul Național de luptă împotriva cancerului, ieri. Ce se întâmplă cu operațiile gratuite. 
Dr. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat adoptarea de către Senat a unuia dintre cele mai importante planuri de sănătate, într-o postare pe pagina sa de socializare.
„Un prim pas major: Planul Național de luptă împotriva cancerului a fost adoptat de Senatul României 🇷🇴Planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului a fost adoptat ieri de către Senat.
Începând de la prevenție, la diagnosticare timpurie și până la tratament și îmbunătățirea calității vieții, acest plan va schimba complet paradigma în care funcționează lucrurile, în favoarea pacienților din România”, a anunțat oficialul pe pagina sa de Facebook.

Ce se va întâmpla cu operațiile gratuite

Postarea sa a stârnit un val de reacții, printre zecile de comentarii remarcându-se întrebarea medicului Monica Pop, care a dorit să știe mai multe detalii.

„Monica Pop

Inclusiv operațiile gratuite pt pacienti, acoperite de Casă, pt cancer la clinicile private? E masura cea mai importantă! S-a adoptat?”.
Răspunsul dr. Andrei Baciu punctează gratuitatea operațiilor pentru pacienții asigurați:
„Pacienții oncologici, la fel ca orice cetățean care are probleme de sănătate, beneficiază de tratamente și intervenții chirurgicale în mod gratuit, la orice spital care a încheiat contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, în baza calității sale de asigurat.
Prin adoptarea „Planului Național de Luptă împotriva cancerului”, medicii vor îndruma pacientul astfel încât să beneficieze de cele mai eficiente soluții terapeutice și medicale de care are nevoie pentru creșterea speranței de viață și îmbunătățirea calității vieții”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel