Sari la conținut

Angela Merkel refuză să se vaccineze anti-covid. Motivația sa este total neașteptată

Angela Merkel refuză să se vaccineze anti-covid. Motivația sa este total neașteptată

La presiunea țărilor care depind de turism, liderii UE s-u întânit joi seară și au discutat joi despre emiterea acestor documente pentru cetăţenii statelor membre care s-au imunizat împotriva Covid-19. După summit, cancelarul german Angela Merkel a anunțat care va fi momentul aproximativ de la care vor fi disponibile certificatele digitale de vaccinare ce vor permite oamenilor să călătorească în Europa, în ciuda pandemiei de coronaviurs.

„Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a declarat Angela Merkel.

Cancelarul german a mai adăugat că executivul european va avea nevoie de aproape trei luni să creeze baza tehnică pentru astfel de documente. Prin urmare, potrivit estimării făcute de Angela Merkel, așa-numitele pașapoarte de vaccinare ar urma să intre în uz înaintea verii.

Angela Merkel refuză să se vaccineze anti-covid. Motivația sa este total neașteptată

Mai mult de atât, Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, a anunțat oficial că nu se va vaccina cu serul produs de AstraZeneca. Potrivit Daily Mail, aceasta susține că este prea bătrână pentru a se imuniza.

Citeste si:

„Am 66 de ani și nu aparțin grupului recomandat pentru AstraZeneca”, a spus Merkel, după ce a descris vaccinul drept „fiabil, eficient și sigur” pentru alții. „Toate autoritățile ne spun că puteți avea încredere în acest vaccin. Atâta timp cât rezervele de vaccinuri sunt la fel de limitate ca în acest moment, nu trebuie să alegeți pe care le primiți ”, a adăugat ea.

Pe de altă parte, Merkel a spus că vaccinul este eficace și sigur pentru alții. Autoritățile sanitare germane nu au autorizat administrarea serului persoanelor de peste 65 de ani. Germania are peste 1,2 milioane de doze neutilizate ale vaccinului AstaZeneca, din cauza lipsei de încredere a populației în acest ser.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.