miercuri, iunie 29, 2022

Angela Merkel, vaccinată la rapel cu ser Moderna. La prima doză primise serul AstraZeneca.

Marţi, cancelaria de la Berlin a anunțat că Angela Merkel, cancelarul german, a primit la rapel serul Moderna împotriva COVID-19.  Prima doză i-a fost făcută cu AstraZeneca.

Un purtător de cuvânt al guvenului a anunțat că Angela Merkel a fost vaccinată „în urmă cu câteva zile”, potrivit Spiegel.

Te-ar mai interesa: Cum și-a pierdut Ion Țiriac toți banii. Nu se aște...

„Da, confirmăm că şefei guvernului german i-a fost recent administrată a doua doză de vaccin bazat pe ARN mesager al companiei americane Moderna”, a declarat un purtător de cuvânt al cancelarului german.

În vârstă de 66 de ani, Angela Merkel a primit pe 16 aprilie o primă doză de vaccin AstraZeneca, a cărui utilizare a fost suspendată o perioadă în Germania după mai multe cazuri de tromboză înregistrate în Europa.

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei, a prezentat o imagine a certificatului de vaccinare primit de Angela Merkel după vaccinarea cu AstraZeneca, relatează agenția DPA.

Te-ar mai interesa: Ce semne prevestesc un atac cerebral și cu o lună ...

„Mă bucur că mi-a fost administrată astăzi prima doză a vaccinului AstraZeneca. Le mulţumesc tuturor celor care participă la campania de vaccinare şi celor care se  lasă vaccinaţi. Vaccinul este cheia pentru depăşirea pandemiei”, a scris Angela Merkel pe Twitter.

Serul Moderna, administrat mai multor înalţi oficiali germani, între care preşedintele Republicii, Frank-Walter Steinmeier, este rezervat în Germania persoanelor peste 60 de ani.

Te-ar mai interesa: Ce au în comun majoritatea celor care fac cancer p...

Mai multe ţări, inclusiv Germania, au ales pentru a doua doză de vaccin serul cu ARN mesager de la Pfizer-BioNTech sau cel de la Moderna, rezultând o ‘schemă vaccinală mixtă’ după o primă injectare cu AstraZeneca.

Peste jumătate (51,2%) din populaţia Germaniei, adică 42,5 milioane de persoane, a primit cel puţin o primă doză de vaccin, iar 26,3 milioane (31,6%) au fost vaccinaţi complet, potrivit cifrelor publicate marţi de Institutul Robert Koch, principala autoritate sanitară germană.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Întoarceți-vă la unt și untură. Câ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private