sâmbătă, septembrie 24, 2022

Angela Similea, mesaj pentru medicii români de Ziua Națională: „Medicul a susținut verticalitatea coloanei vertebrale a neamului. Mă înclin și-i mulțumesc cu recunoștință! Vă invit s-o faceți și dumneavoastră!”

Colegiul Medicilor din România a lansat pe 1 decembrie proiectul “Medicul Român. Prezent și Viitor pentru România”. Este vorba desșre un proiect care are ca obiectiv conștientizarea rolului și locului medicului în societatea românească, precum și a importanței relației de încredere ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și opinia publică.

Te-ar mai interesa: Orașul care a interzis reclama la carne. Medicul C...

Acțiunea a fost demarată chiar de Ziua Națională a României cu o serie de mesaje video transmise de personalități din societatea românească, jurnaliști care abordează tematici de sănătate, precum și reprezentanți din societatea civilă – voci care vor prezenta perspectiva lor asupra a ceea ce înseamnă ”Medicul Român. Prezent și Viitor pentru România”.


Angela Similea: „Medicul a susținut verticalitatea coloanei vertebrale a neamului. Mă înclin și-i mulțumesc cu recunoștință!”

Personalități cunoscute din societatea românească, printre care se numără acad. Ioan Aurel Pop, academ. Eugen Simion, Irina Margareta Nistor, Diana Brâncuș, Victor Ciutacu, Angela Similea sau Adriana Trandafir, au transmis cele mai emoționante mesaje medicilor români.

Te-ar mai interesa: Noi stenograme explozive în cazul lui Visarion Ale...

Mesajul cântăreaței Angela Similea este unul de suflet. În vârstă de 75 de ani, îndrăgita interpretă de muzică ușoară s-a înclinat în fața medicilor și ne-a invitat și pe noi toți să o facem.

„La mulți ani! La mulți ani, români de acasă și de pretutindeni! Să fiți sănătoși și să aveți iubirea în suflet!

Medicul, prin știința și cultura sa, dintotdeauna a susținut verticalitatea coloanei vertebrale a neamului. Medicul, dincolo de jurământ, prin sensibilitate și structură, și-a iubit aproapele.

Te-ar mai interesa: VIDEO cu bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghecam...

Și l-a iubit în așa fel, încât, uneori, uită de sine. A uitat de sine sau, mai mult decât atât, a imbrățișat jertfa!

În privirea medicului de credință, bolnavul întâlnește mângâiere, căldură, susținere, încredere, câtă nevoie avem.

În fața acestui medic de credință, eu mă înclin și-i mulțumesc cu recunoștință. Vă invit s-o faceți și dumneavoastră!”, a fost îndemnul emoționant al Angelei Similea.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Această vitamină este regina sezonul...

De ce s-a retras artista din lumina reflectoarelor

Angela Similea s-a născut în comuna ilfoveană 1 Decembrie, la 9 iulie 1946, fiind cel mai mare din cei trei copii ai cuplului Petre și Gherghina Similea.

Încă din copilărie a fost atrasă de fenomenul muzical, o mare influență în alegerea carierei de cântăreață fiind momentul în care a asistat pentru prima dată la un concert al Mariei Tănase.

Printre marile sale hituri se numără: „Bun venit rază de soare”, „Nesuferită tristețe”, „Când băieții ne privesc”, „Un albastru infinit”, „Dacă n-ai fi existat”, „Grăbește-te și vino”, „Balada iubirilor deschise”, „Recheamă-mă și-am să revin”, „Voi cânta pentru mileniul trei”, „Nu-mi lua iubirea”, „Viața merge iubind înainte”, „Ultimul tramvai” sau „Să mori de dragoste rănită”.

Te-ar mai interesa: Alimentul periculos pe care românii îl consumă zil...

Deși s-a retras din lumina reflectoarelor de câțiva ani buni, doamna cântecului românesc este extrem de iubită de români. Cu toate acestea, cea supranumită „regina eleganței“ rămâne una dintre cele mai apreciate artiste, atât pentru talentul ei incontestabil, cât și pentru frumusețe.

Angela Similea declara în urmă cu ceva timp că este un om „normal”, dar că în momentul în care se afșă în fața publicului, se transformă și „devine o altă persoană”.

„E un om normal, un om obișnuit, un om atent la ce se întâmplă în jurul său, iubitor de casă și familie, dar în momentul în care apare ideea scenei sau a televiziunii, se întâmplă o mutație, o schimbare, devine o altă persoană”, a spus cântăreața într-un interviu pentru Acasă TV.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private