sâmbătă, septembrie 26, 2020

Antibiotice naturale, soluția ideală pentru a combate infecțiile, fără efectele adverse ale antibioticelor clasice.

Antibioticele naturale sunt sigure și foarte eficiente. ”Nu atacă bacteriile bune, nu dezvoltă rezistență și, administrate corect, nu au efecte negative asupra organismului” arată Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie și specialist Apifitoterapie.

Dr. Constantina subliniază că un consum nejustificat de antibiotice distruge flora microbiana saprofită și provoacă tulburări de digestie, dar și scăderea imunității generale și, în același timp, duce la apariția unor bacterii rezistente la tot mai multe antibiotice și crește pericolul de a nu mai avea antibiotice eficiente pentru o serie de infecții grave.

Citește și:

Pe site-ul său personal, dr. Ruxandra Constantina recomandă următoarele antibiotice naturale: echinaceea, argintul coloidal, mierea de albine, mierea de Manuka, uleiurile esențiale:

Echinaceea

”Echinaceea  are acțiune imunostimulatoare, antibiotică, antivirală și poate fi administrată sub forma de tinctură, comprimate (ce conțin extract de echinaceea), suc proaspăt stabilizat”.

Tratamentul durează între 10 și 30 de zile, dar doza și tipul de administrare trebuie recomandate de medicul apifitoterapeut.

Citește și:

Argintul coloidal

”Argintul coloidal este considerat unul dintre cele mai puternice şi eficace antibiotice naturale; are un spectru foarte larg de acțiune, acționând contra a mai mult de 600 agenți patogeni, inclusiv acei germeni virulenți care au dezvoltat rezistența la antibiotice uzuale”.

Mierea de albine

Mierea de albine conține glucoză, fructoză, enzime, vitamine, săruri minerale, acizi organici. Din acest motiv, întărește sistemul imunitar și are acțiune antibacteriană și antivirală.

Citește și:

Mierea de Manuka

Aceasta este o miere monofloră, de origine din Noua Zeelandă.

Medicul subliniază că mierea de Manuka ”are proprietăți foarte puternice antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antifungice, antiseptice, antiinflamatorii și antifungice.”

Uleiuri esențiale

Dintre uleiurile esențiale, antibiotice naturale pot fi considerate cele de cimbru, de eucalipt, busuioc sau oregano.

Parteneri