Sari la conținut

Antibiotice naturale, sigure și eficiente. Specialist apifitoterapie: Stimulează imunitatea, sunt antivirale și antibacteriene

Antibiotice naturale, soluția ideală pentru a combate infecțiile, fără efectele adverse ale antibioticelor clasice.

Antibioticele naturale sunt sigure și foarte eficiente. ”Nu atacă bacteriile bune, nu dezvoltă rezistență și, administrate corect, nu au efecte negative asupra organismului” arată Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie și specialist Apifitoterapie.

Dr. Constantina subliniază că un consum nejustificat de antibiotice distruge flora microbiana saprofită și provoacă tulburări de digestie, dar și scăderea imunității generale și, în același timp, duce la apariția unor bacterii rezistente la tot mai multe antibiotice și crește pericolul de a nu mai avea antibiotice eficiente pentru o serie de infecții grave.

Pe site-ul său personal, dr. Ruxandra Constantina recomandă următoarele antibiotice naturale: echinaceea, argintul coloidal, mierea de albine, mierea de Manuka, uleiurile esențiale:

Echinaceea

”Echinaceea  are acțiune imunostimulatoare, antibiotică, antivirală și poate fi administrată sub forma de tinctură, comprimate (ce conțin extract de echinaceea), suc proaspăt stabilizat”.

Tratamentul durează între 10 și 30 de zile, dar doza și tipul de administrare trebuie recomandate de medicul apifitoterapeut.

Argintul coloidal

”Argintul coloidal este considerat unul dintre cele mai puternice şi eficace antibiotice naturale; are un spectru foarte larg de acțiune, acționând contra a mai mult de 600 agenți patogeni, inclusiv acei germeni virulenți care au dezvoltat rezistența la antibiotice uzuale”.

Mierea de albine

Mierea de albine conține glucoză, fructoză, enzime, vitamine, săruri minerale, acizi organici. Din acest motiv, întărește sistemul imunitar și are acțiune antibacteriană și antivirală.

Mierea de Manuka

Aceasta este o miere monofloră, de origine din Noua Zeelandă.

Medicul subliniază că mierea de Manuka ”are proprietăți foarte puternice antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antifungice, antiseptice, antiinflamatorii și antifungice.”

Uleiuri esențiale

Dintre uleiurile esențiale, antibiotice naturale pot fi considerate cele de cimbru, de eucalipt, busuioc sau oregano.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel