marți, august 16, 2022

Lupta împotriva pandemie devine mai ușoară. După vaccinuri, o nouă realizare medicală majoră aduce speranță în pandemie. Antiviralele produse de două mari companii vor aduce schimbarea așteptată, cu anumite condiții.

Pacienții infectați cu COVID-19 vor avea de-acum două noi opțiuni de tratament care se pot administra acasă. Dar acest lucru vine la pachet cu ceva important: pastilele trebuie luate cât mai curând posibil după apariția simptomelor, relatează AP.

Te-ar mai interesa: O soție angajează amantă „cu facultate, fără copil...

Medicamentele antivirale nu sunt pentru toți

Există însă și un ”dar”. Și asta pentru că medicamentele antivirale nu sunt pentru toți cei care au fost infectați. Medicamentele noi sunt destinate celor care au o formă ușoară sau moderată de COVID-19 și care sunt mai predispuși să se îmbolnăvească grav. Este vorba de persoanele în vârstă și cele cu alte afecțiuni de sănătate, cum ar fi boli de inimă, cancer sau diabet, care le fac mai vulnerabile.

Ambele pastile, Molnupiravir și Favipiravir, au fost autorizate pentru adulți, în timp ce Paxlovid este autorizat și pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani.

De ce Molnupiravir nu a fost autorizat pentru copii și gravide

Molnupiravirul produs de Merck nu a fost autorizat pentru copii, deoarece poate interfera cu creșterea și dezvoltarea oaselor. De asemenea, nu este recomandat femeilor însărcinate din cauza riscului apariției unor malformații congenitale. În schimb, pastila celor de la Pfizer nu este recomandată pacienților cu probleme severe ale rinichilor sau ficatului.

Te-ar mai interesa: Autovindecare prin puterea gândurilor. Constantin ...

Pastilele antivirale nu sunt autorizate nici pentru persoanele infectate cu Covid-19, spitalizate.

Când trebuie luate noile antiviralele

Pastilele trebuie luate cât mai curând posibil, în termen de cinci zile de la apariția simptomelor. Tusea, durerile de cap, febra, pierderea gustului sau a mirosului și durerile musculare sunt semnele cele mai frecvente ale infectării.

În comunicatul său, FDA a insistat că ambele tratamente sunt complementare vaccinurilor anti-COVID-19 şi că acestea trebuie să rămână principalul instrument de luptă împotriva pandemiei de coronavirus.

Te-ar mai interesa: Glaucom și ochi uscați: simptome. Legătura SURPRIN...

Dr. Cameron Wolfe, specialist în boli infecțioase la Spitalul Universitar Duke, sfătuiește însă oamenii să facă un test imediat ce au simptome de COVID-19.

”Dacă așteptați până când nu mai puteți respira, ratați șansa prin care noile medicamente vă pot fi de ajutor”, a spus Wolfe.

Guvernul SUA a achiziționat pastilele de la Merck și Pfizer și le furnizează gratuit, dar livrările vor fi limitate inițial. Tabletele vor fi expediate în farmacii, centre de sănătate comunitare și în alte locuri. Tratamentul durează cinci zile.

Te-ar mai interesa: Băutura care topește grăsimea în somn. Se bea obli...

Pastilele de la Pfizer și Merck, eficiente împotriva variantei Omicron

Potrivit AP, este de așteptat ca pastilele de la Pfizer și Merck să fie eficiente împotriva variantei Omicron, deoarece nu vizează proteina Spike, unde se află majoritatea mutațiilor îngrijorătoare ale variantei. Cele două pastile funcționează însă în moduri diferite pentru a preveni reproducerea virusului.

Paxlovid a arătat o eficacitate de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor şi deceselor la pacienţii cu riscuri mari de a dezvolta forme severe de COVID-19, potrivit datelor furnizate de un studiu clinic.

Te-ar mai interesa: RUNE, mesaj important pentru trei zodii. Voropchie...

Eficacitatea mai mică a pastilei de la Merck față de cea a pastilei Pfizer ar putea să afecteze însă viitoarele vânzări ale grupului Merck.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private