Sari la conținut

Anunț bombă: Se elimină restricțiile, iar certificatul verde DISPARE. Intră în vigoare de la 1 februarie

A fost luată o nouă decizie importantă ce va intra în vigoare la începutul lunii viitoare. Este anunțul momentului, în special pentru cei care nu au certificat verde.

Anunț bombă: Se elimină restricțiile, iar certificatul verde DISPARE. Intră în vigoare de la 1 februarie

Marea Britanie a dat startul, iar acum Danemarca a anunțat că, de asemenea, ridică toate restricțiile legate de COVID-19, chiar dacă numărul persoanelor infectate cu noul virus a crescut.

Anunțul vine chiar în momentul în care o nouă subvariantă a variantei Omicron, BA.2, își câștigă locul în Danemarca și crește numărul de infecții, cu 46.000 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate miercuri. Şi totuși autoritățile vor renunța la ultimele restricții începând cu 1 februarie.

„În seara asta putem găsi din nou zâmbetul. Avem vești incredibil de bune, acum putem elimina ultimele restricții de coronavirus din Danemarca”, a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen într-o conferință de presă, în urma recomandărilor Comisiei pentru Epidemie și cu sprijinul tuturor principalelor partide politice.

Citeste si:

„În ultimele săptămâni s-au înregistrat rate de infectare foarte mari, de fapt cele mai mari din întreaga pandemie”

„Prin urmare, poate părea ciudat și paradoxal că acum suntem gata să renunțăm la restricții”, a spus Mette Frederiksen.

 

 „Situația din Danemarca este că avem această decuplare între infecții și pacienții de terapie intensivă și se datorează în principal devotamentului mare al danezilor față de vaccinare. Acesta este motivul pentru care acest lucru este sigur și corect de făcut acum”, a anunțat ministrul Sănătății, Magnus Heunicke.

82% din populația Danemarcei este complet vaccinată

Aproximativ 82% din populația Danemarcei este complet vaccinată cu cel puțin două doze, dintre care 50% au primit și doza booster, potrivit Autorității daneze pentru sănătate și medicamente, relatează Politico.

Regiunea de nord-est a Spaniei Catalonia renunță la cerințele unui pașaport Covid pentru a intra în restaurante, baruri și săli de sport, după ce experții au considerat că este ineficientă oprirea creșterii cazurilor Omicron.

Varianta Omicron care a crescut ratele de infecție va „infecta o mare parte a populației indiferent dacă este sau nu vaccinată sau a avut deja boala”, a declarat un comitet de experți guvernului regional.

Cerința de a prezenta un pașaport Covid, care era în vigoare de la sfârșitul lunii noiembrie, va fi anulată de vineri în această regiune de 7,7 milioane de locuitori, cea mai recentă dintr-un șir de măsuri de reducere a restricțiilor.

Marți, guvernul regional a anunțat încetarea restricțiilor în baruri și restaurante și limitarea adunărilor de 10 persoane, spunând că cele mai proaste previziuni pentru internările în spital nu au fost reale, scire barrons.com, citat de EVZ.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.