duminică, iunie 4, 2023

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a cerut luni țărilor să efectueze reformele necesare pentru a se pregăti pentru următoarea pandemie și a onora angajamentul anterior de a stimula finanțarea agenției de sănătate a ONU.

În discursul susținut la adunarea anuală de sănătate a OMS, la câteva săptămâni după încheierea stării de urgență la nivel mondial pentru pandemia de COVID-19, Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că este timpul să se avanseze negocierile pentru prevenirea următoarei pandemii.

Te-ar mai interesa: Nu ești gras, ai stomacul umflat. Cum puteți scapa...

„Nu putem arunca această cutie pe drum”, a declarat directorul general al OMS într-o declarație importantă adresată statelor membre ale agenției, potrivit Reuters.

„Dacă nu facem schimbările care trebuie făcute, atunci cine le va face? Și dacă nu le facem acum, atunci când?” a subliniat șeful OMS.

Adunarea Mondială a Sănătății, de 10 zile, de la Geneva, care coincide cu cea de-a 75-a aniversare a organismului, urmează să abordeze provocările globale de sănătate, inclusiv viitoarele pandemii.

Cele 194 de state membre ale OMS negociază în prezent reforme la regulile obligatorii care le stabilesc obligațiile în cazul unei amenințări internaționale pentru sănătate și, de asemenea, elaborează un tratat mai larg împotriva pandemiei, care urmează să fie ratificat anul viitor.

Te-ar mai interesa: Transpirații nocturne: 7 motive pentru care ați pu...

„Un angajament din partea acestei generații (față de un acord de pandemie) este important, pentru că această generație a experimentat cât de îngrozitor ar putea fi un mic virus”, a spus Tedros. De asemenea, țările urmează să ia în considerare bugetul OMS 2024-2025, care include creșteri ale taxelor anuale ale țărilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private