luni, martie 27, 2023

Mii de oameni care trăiesc cu obezitate în Anglia sunt de așteptat să li se ofere Wegovy, cunoscut și sub denumirea de semaglutidă, pe bază de rețetă, după ce oficialii din domeniul sănătății au aprobat utilizarea acestuia. Medicamentul funcționează făcându-i pe oameni să se simtă sătui, ceea ce înseamnă că mănâncă mai puțin și slăbesc.

O injecție de slăbire  folosită de celebrități, inclusiv șeful Twitter Elon Musk, va fi pusă la dispoziție prin NHS, cu avertismentul că medicamentul nu este un „remediu rapid”, notează News Sky.

Te-ar mai interesa: Rugăciune către Sfânta Muceniţă Matrona din Tesalo...

Într-un „moment pivot”, mii de oameni care trăiesc cu obezitate în Anglia urmează să li se ofere Wegovy, cunoscut și sub denumirea de semaglutidă, pe bază de rețetă, după ce oficialii din domeniul sănătății au aprobat utilizarea acestuia.

Miliardarul Musk a spus că a folosit Wegovy pentru a se menține în formă. Zvonurile spun că vedeta de reality TV, Kim Kardashian a folosit injecția pentru a putea purta rochia lui Marilyn Monroe, deși ea a negat.

În luna octombrie a anului trecut, Elon Musk a fost întrebat de un utilizator Twitter care este secretul său pentru a arăta în formă și sănătos, iar acesta a răspuns scurt: „‘Wegovy”.

Medicamentul trebuie a fi injectat săptămânal. Wegovy îi face pe oameni să se simtă sătui, ceea ce înseamnă că vor mânca mai puțin.

Te-ar mai interesa: Pericolul din farfurie: fructele și legumele cu ce...

Potrivit unui studiu, persoanele cărora li s-a administrat medicamentul au observat că greutatea lor a scăzut în medie cu 12% după 68 de săptămâni, informează Sky News.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private