Sari la conținut

Anunț de ultimă oră! Aceste orașe intră în carantină totală! Acestea sunt noile măsuri de restricție!

Potrivit DSP București, incidența este astăzi de 6,33 la mia de locuitori, față de 5,57 cât a fost marți. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență urmează să se întrunească pentru a lua act de depășirea pragului de 6 la mie, precum și să adopte noi restricții, în scopul limitării răspândirii virusului.

Între măsurile ce urmează a fi adoptate, se numără:

 • Sunt interzise evenimente private (nunți, botezuri, mese festive).
 • Evenimentele în spații închise sunt interzise (se închid cinematografele, sălile de spectacole și concerte)
 • Circulația în afara locuinței:
  • Persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții pe toată durata săptămânii.
  • Persoanele nevaccinate pot circula de luni până joi fără restricții. În intervalul vineri-duminică, este interzisă circulația în intervalul 20:00-05:00, cu anumite excepții (menționate în declarație).
 • Masca în spațiile publice devine obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, respectiv pe o rază de 25 de metri în jurul unor spații publice, cum ar fi piețe, spații comerciale, unități spitalicești (fără a se limita la acestea).
 • Programul magazinelor:
  • Este normal în intervalul luni joi.
  • În intervalul vineri-duminică activitatea este permisă între 05:00-18:00, în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu.
 • Sunt interzise activitățile recreative și sportive, sălile de sport, de fitness, bazinele de înot se închid.
 • Cursurile de instruire și conferințele sunt interzise.

După depășirea incidenței de 6 la mie, școlile trebuiau să își desfășoare activitatea în format online, însă în urmă cu câteva zeci de minute, ministrul Educației a propus ca unitățile să funcționeze în format fizic indiferent de scenariu, după modelul folosit pentru grădinițe. Cîmpeanu a precizat că o decizie în acest sens va fi anunțată vineri.

“Vom avea, pe parcursul zilei de astăzi, discuții cu toți cei îndreptățiți să se pronunțe. Sunt convins că vor cauta acel numitor comun din perspectiva copilului. Până vineri va trebui să anunțăm cât se poate de clar care sunt regulile, dacă rămânem pe aceleași sau dacă vom putea să menținem, pe modelul grădinițelor, și școlile deschise, până la apariția unui număr de cazuri. Cele mai multe state din Europa aplică regula «Școlile se închid ultimele și se deschid primele», a declarat Sorin Cîmpeanu.

Bucureștiul este al doilea mare oraș care depășește rata de infectare de șase cazuri la mia de locuitori, după Timișoara (în prezent, are peste 7,5).

Timișoara a devenit primul municipiu din țară în care rata de îmbolnăvire a trecut de 7,5 la mia de locuitori.

Mai exact, potrivit datelor oficiale furnizate în cursul zilei de ieri, orașul de pe Bega a înregistrat o rată de 7,65 la mia de locuitori.

Autoritățile au 48 de ore la dispoziție pentru a întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în care se va adopta în mod oficial măsura carantinării totale a orașului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel