Sari la conținut

Anunț de ultimă oră al ministrului Alexandru Rafila despre cazul monstrului de la Maternitatea Polizu

Anunț de ultimă oră al ministrului Alexandru Rafila despre cazul monstrului de la Maternitatea Polizu.

Medicul Florian Robe de la Spitalul Polizu este acuzat de tentativă la omor calificat prin cruzimi. Acesta a fost audiat audiat vineri, 7 octombrie 2022, la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

La adresa acestuia s-au făcut mai multe acuzaţii conform cărora ar fi lăsat mai mulţi copii născuţi prematur să moară.

Conform avocatului Cuculis, medicul este acuzat că lăsa copiii prematuri să moară sau chiar el i-ar fi omorât, pentru a „nu mai ocupa un loc în incubator”.

„Eu am reușit să documentez acest caz, însă reiese din declarațiile date de martori că Polizu, prin acest Dr. Robe”, era un abator de copii prematuri.

Avocatul menţionează că acuzaţiile la adresa cadrului medical au fost aduse în baza unor filmări prin care „s-a refăcut filmul ororilor”, el anunţând că un copil aruncat la gunoi, într-o pungă legată, a reuşit să scape.

Anunț de ultimă oră al ministrului Alexandru Rafila despre cazul monstrului de la Maternitatea Polizu

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu – Rusescu” a anunţat că au fost derulate mai multe controale la spitalul de stat.

La rândul său, ministrul Sănătății a anunțat că reprezentanţii Inspecţiei Sanitare, MS şi Direcţie de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, fac verificări la Maternitatea Polizu.

„Inspecţia Sanitară este acolo, atât colegi de la Ministerul Sănătăţii cât şi de la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Am verificat, nu este un caz nou, este un caz de acum trei ani, din anul 2019. Este o anchetă penală în curs.

Nu putem să intervenim în niciun fel în cadrul acestei anchete. E o situaţie de acum trei ani. Rămâne să fie clarificată. Înţeleg că era un copil prematur. Nu ştiu dacă era sau nu era viabil. Lucrul acesta îl va stabili ancheta care se află în derulare”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Antena 3.

Inspecţia Sanitară evaluează modul în care medicul Florian Robe a acordat îngrijiri medicale prematurilor și dacă au fost respectate sau nu condiţiile igienico-sanitare.

„Sunt colegi de la Inspecţia Sanitară, dar nu face anchete. Evaluează modul în care se acordă îngrijirile de natură medicală, dacă se respectă condiţiile igienico-sanitare. Nu putem să facem anchetă la Ministerul Sănătăţii. Este o situaţie care a avut loc acum trei ani. Deci nu putem să verificăm decât situaţia actuală, nu ceea ce a fost acum trei ani”, a subliniat ministrul Sănătăţii.

În urma informațiilor apărute în presă, referitoare la cazul monstrului de la Maternitatea Polizu, acuzat că a lăsat copiii născuţi prematur să moară, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a declanşat o cercetare disciplinară.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel