Sari la conținut

Anunț oficial: data când intră pensiile majorate în septembrie. Este ziua cea mai așteptată de seniorii români

pensie
Sursă foto: PhOnline
recalcularea pensiilor

În luna septembrie a acestui an, trei milioane de pensionari din România așteaptă cu nerăbdare o creștere a pensiilor în urma unei recalculări. Unii seniori ar putea primi o sumă recalculată mai mică decât suma inițială și sunt sfătuiți să își păstreze calmul. Oficialii au dat asigurări că nicio pensie nu va scădea.

Pe 1 septembrie, care cade într-o zi de duminică, noua lege a pensiilor va intra în vigoare. Prin urmare, românii trebuie să se aștepte la întâlnirea cu poștașul în zilele următoare, mai exact între 2 și 10 septembrie.

Când intră pensiile în septembrie pe card?

Cei ce primesc pensia pe card, vor trebui să mai aștepte câteva zile. Banii vor intra în perioada 12-13 septembrie.

În această perioadă, mediul public a fost plin cu informații cu privire la decizia de recalculare ce ar fi trebuit primită de către pensionari. Se pare că aceasta va ajunge cu o lună mai târziu decât s-a anunțat inițial. Așadar, livrarea acestora se va face în cea de-a doua parte a lunii viitoare.

Plicul cu decizia este cu primire personală. Astfel că dacă un senior nu este acasă, atunci poștașul nu va putea lăsa plicul în poștă, notează InfoFinanciarul.

„Compania Națională Poșta Română se va ocupa de acest proces de expediție, dar nu doar de procesul de expediție, pentru că pe plic este și o confirmare de primire, aceste decizii se trimit personal, nu se expediază în cutia poștală, se înmânează personal, este un document confidențial. Această confirmare de primire este tipărită direct pe plic, iar tot acest proiect de tipărire îl realizează Compania Națională Poșta Română. Vorbim despre aproape 5 milioane de plicuri”, a declarat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.

pensie
Sursă foto: România TV

Când intră pensiile în septembrie pe card?

Cei ce primesc pensia pe card, vor trebui să mai aștepte câteva zile. Banii vor intra în perioada 12-13 septembrie.

Oficialii au liniștit pensionarii din România. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, dar și șeful Casei Naționale de Pensii, au spus că nu va influența în niciun fel dacă vor primi sau nu decizia de recalculare. În noua lege a pensiilor cel mai important aspect este cel al anilor munciți. Cu cât un român a stat mai mulți ani în câmpul muncii, cu atât va primi mai mulți bani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel