Sari la conținut

Anunțul de ultimă oră al OMS. Există o scădere „importantă” a numărului de cazuri noi Covid, la nivel global

Anunțul de ultimă oră al OMS. Există o scădere „importantă” a numărului de cazuri noi Covid, la nivel global.

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătăţii (OMS) arată o scădere importantă a numărului de noi cazuri de Covid la nivel global în ultima săptămână.

Anunțul de ultimă oră al OMS. Există o scădere „importantă” a numărului de cazuri noi Covid, la nivel global

Potrivit anunțului OMS, făcut marți și citat de DPA, numărul de cazuri noi la nivel mondial a scăzut cu 19% prin comparaţie cu numărul raportat în cursul săptămânii precedente.

În același timp, numărul de noi decese asociate COVID-19 a rămas similar cu cel din săptămâna anterioară, a afirmat OMS în raportul său epidemiologic săptămânal.

În şase regiuni ale OMS au fost raportate puţin peste 16 milioane de cazuri noi şi puţin sub 75.000 de noi decese, arată Agerpres.

Citeste si:

Pandemia a atins un vârf în ultima săptămână a lunii ianuarie, cu peste 22 de milioane de cazuri. Cifrele au început să scadă la începutul lunii februarie.

Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat nu doar o scădere a noilor cazuri de Covid, ci şi o creştere constantă a sub-variantei BA.2 a Omicron care se poate transmite şi mai rapid.

BA.2 a reprezentat mai mult de o cincime din toate cazurile Omicron raportate la nivel global la începutul lunii februarie.

BA.2 este în creştere atât în ţările cu o pantă ascendentă a numărului de cazuri de Omicron, cât şi în cele în care s-a înregistrat o scădere a cazurilor cu această variantă de coronavirus, a indicat organizaţia. OMS, covid global, cazuri covid

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.