Sari la conținut

Anunțul despre certificatul verde care dă absolut totul peste cap! Este informația momentului făcută de Ministerul Sănătății

Anunțul despre certificatul verde care dă absolut totul peste cap! Pandemia de coronavirus a revenit în forță în România de la începutul anului, iar Țara noastră a înregistrat cel mai negru bilanț de până acum. Peste 40.000 de oameni au fost infectați în doar 24 de ore.

Având în vedere haosul sanitar privind certificatului electronic COVID-19 pentru călătoriile din UE, Ministerul Sănătății a venit cu o informare de ultim moment.

Anunțul despre certificatul verde care dă absolut totul peste cap! Este informația momentului făcută de Ministerul Sănătății

Pentru corecta informare a populației privind utilizarea certificatului electronic COVID-19 pentru călătoriile în statelor membre ale Uniunii Europene, Spatiul Economic European (SEE) și Confederația Elvețiană, Ministerul Sănătății precizează următoarele:

  • În acest moment, NU a intervenit nicio modificare în ceea ce privește valabilitatea certificatului electronic COVID-19, la intrarea pe teritoriul național.
  • După adoptarea de către Guvernul României a Deciziei (EU) 2021/1073 care vizează specificațiile tehnice de implementare a Regulamentului european 953/2021 , România va aplica aceleași reglementări cu celelalte state membre care recunosc certificatul de vaccinare doar după efectuarea dozei booster, dacă de la încheierea schemei de vaccinare completă au trecut mai mult de 270 zile.
  • În ceea ce privește utilizarea certificatului electronic COVID-19 la nivel național, aceasta va fi reglementată prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.