duminică, iunie 4, 2023

Anunțul ministrului Gabriela Firea, pe fondul războiului din Ucraina: Nu trebuie să ne panicăm la prima veste neverificată. Depozitele sunt pline.

Gabriela Firea, ministrul Familiei și Egalității de Șanse, a anunțat că românii nu trebuie să se teamă de o posibilă lipsă a alimentelor, arătând că „România poate produce aproape dublu faţă de cât consumă” şi că „depozitele sunt pline”.

Te-ar mai interesa: Un nou studiu arată care este principala cauză a s...

Anunțul ministrului Gabriela Firea, pe fondul războiului din Ucraina: Nu trebuie să ne panicăm la prima veste neverificată. Depozitele sunt pline

„Familiile din România nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără pâine și alte alimente pe masă din cauza conflictului militar din Ucraina.  România are, de exemplu, suficient de mult grâu în depozite pentru a susține consumul intern în următoarea perioadă.

Dinfericire, nu suntem în situația vecinilor noștri din Ungaria, Bulgaria și Serbia care au fost nevoiți, în aceste zile, să limiteze exporturile de cereale. România poate produce aproape dublu față de cât consumă.

Ministrul Agriculturii, Adrian Ionut Chesnoiu, a luat o decizie excelentă chiar înainte să înceapă războiul la granița României, completând rezervele de stat. Depozitele sunt pline și românii nu trebuie să se îngrijoreze.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Guvernul va găsi soluții cele mai bune și pentru limitarea efectelor crizei de pe piața energiei. Din păcate, da, majoritatea alimentelor s-au scumpit.  Dar nu trebuie să ne panicăm la prima veste neverificată și să golim rafturile magazinelor. Măsurile de sprijin pentru populație, dar și pentru companii, vor aduce o perioadă de liniște.

Dacă facturile la gaze și energie vor fi ușor de suportat, toate prețurile vor scădea”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private