miercuri, iunie 29, 2022

Recent, Gabriela Firea a prezentat un proiect care vizează decontarea costurilor pentru procedurile de fertilitate. Odată aprobată, măsura va fi valabilă pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 20 și 45 de ani.

Programul va veni în ajutorul femeilor care își doresc un copil, însă sunt nevoite să treacă prin procedurile de fertilitate. Sumele vor fi decontate atât în cazul spitalelor de stta, cât și în cazul clinicilor private.

Te-ar mai interesa: Cancer pulmonar: Semnele precoce care trebuie să t...

Procedurile de fertilitate, decontate

„Am publicat pe site-ul Ministerului Familiei un pachet de documente care se referă la decontarea procedurilor de fertilitate în clinicile din România – şi la spitalele de stat şi la clinicile private”, a declarat Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, Gabriela Firea susține că proiectul este destinat atât cuplurilor, cât și femeilor singure. 

„Extindem, aşadar, acest proiect, de la Capitală la întreaga ţară. El se adresează femeilor între 20 şi 45 de ani. Diferenţa este că, până acum, puteau accesa acest program femeile până în 40 de ani. Suma decontată este de 4.500 euro, echivalentul în lei – este suma maximală, deoarece preţurile diferă, puţin, de la un judeţ la altul”, a precizat Gabriela Firea, potrivit rohealthreview.ro.

Te-ar mai interesa: Pericolul HIV: În lipsa unui set de programe relev...

Ministrul a adăugat că aceste condiţii şi criterii au fost discutate cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care încurajează foarte mult toate măsurile privind creşterea natalităţii.

„Pentru cuplurile care au problema infertilităţii venim cu acest program direct, targetat, asumat, prin care statul, prin Ministerul Familiei şi Ministerul Sănătăţii decontează, practic, atât tratamentul, monitorizarea, procedura. Pe perioada procedurii, femeia are nevoie de mai multe zile libere de la birou – între 7 şi 10 zile. Este ceea ce ne transmit specialiştii şi, de asemenea, organizaţiile şi fundaţiile cu care am lucrat pe acest proiect”, a mai spus Firea.

Te-ar mai interesa: Ce este recomandat să mănânci în funcție de ZODIE...

Ea a mai prezentat alte două proiecte referitoare la testarea genetică pentru cancerul de sân, cu un sprijin de 3.500 euro pentru decontarea testelor, precum şi la evaluarea riscului de apariţie a cancerului la sân, respectiv recomandarea unor strategii de prevenţie personalizate, decontare de teste genetice, de 2.500 lei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private