Sari la conținut

Anunțul zilei vine de la Guvern. Care sunt domeniile prioritare pentru 2023

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Domeniile prioritare pentru 2023. În anul care tocmai a început, Guvernul dorește să promoveze mai multe proiecte în domenii-cheie, cum ar fi sănătatea, educația și investițiile.

Premierul Nicolae Ciucă spunea că toate au fost agreate anterior în coaliția de guvernare și acceptate de partenerii europeni.

Sănătatea și educația, domeniile prioritare pentru Guvern în 2023

Principalele domenii vizate de o atenție mai mare în 2023 ar fi sănătate, educația, investițiile, inclusiv atingerea țintelor și jaloanelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNNR)

„Am discutat deja să finalizăm și să agreăm în continuare pachetul de legi ale educației, urmând ca odată ce va începe noua sesiune parlamentară să avem asigurat pachetul de legi care va intra în dezbatere în Parlament”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, potrivit RADOR.

Ligia Deca, ministrul educației, a afirmat recent că a fost lansat deja în dezbatere publică proiectul de hotărâre de Guvern privind acordarea burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat, doctorat, post-doctorale și cercetare.

În acest sens, proiectul „România educată” explică necesitatea intensificării procesului de internaționalizare a sistemului superior românesc, prin încurajarea membrilor comunității universitare să participe la mobilități internaționale.

Cuantumul bursei lunare va fi de cel puțin 1.000 de euro, iar statul român va asigura inclusiv plata transportului din România până la locul de desfășurare a stagiului și retur, iar după finalizarea stagiului bursierul își va relua studiile universitare sau postuniversitare în țară.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel