Sari la conținut

Ministrul Educației: Școala va reîncepe pe 9 ianuarie. În acest moment, nu avem motive să suspendăm cursurile

Ministrul Educației: Școala va reîncepe pe 9 ianuarie.

Într-o conferință susținută alături de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, Ministrul Educației, Ligia Deca, a dat asigurări că procesul de învățământ își urmează cursul.

Prin urmare, școlile se vor redeschide luni, 9 ianuarie, conform programului.

Ministrul Educației: Școala va reîncepe pe 9 ianuarie

„Procesul educaţional va reîncepe începând cu 9 ianuarie, lunea viitoare, aşa cum este prevăzut în structura anului şcolar. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri.

Considerăm că, după doi ani pandemici, este foarte important să păstrăm ritmul şi să avem un procent mare de participare la cursuri. Considerăm că accentul, aşa cum am discutat împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, trebuie să fie pe prevenţie

În acest moment nu avem motive să avem suspendarea cursurilor sau neînceperea procesului educațional, așa cum este el prevăzut în structura anului școlar, pentru cazuri excepționale, vom vedea la momentul respectiv.

Însă în acest moment nu suntem în situația în care să suspendăm cursurile. Așa cum spuneam, cu prevenție, cu triaj epidemiologic, eu sper ca procesul educațional să continue în mod normal, așa cum a continuat în fiecare an chiar dacă a fost sau nu sezon de viroze respiratorii”, a declarat Ligia Deca.

Triajul epidemiologic, la intrarea în școli

În ceea ce privește triajul epidemiologic, aceasta a menționat că va fi realizat, ca de obicei, atât de familii, cât și la intrarea la grădiniță sau școală.

„Recomandările sunt legate de triajul epidemiologic făcut în colaborare cu familiile. Deci odată este un triaj acasă, al doilea triaj este la începutul orelor de curs de către învățător, profesor, educatorul care vede pentru prima dată elevii sau preșcolarii.

El este unul observațional, adică dacă există observate simptome, sunt informați părinții sau aparținătorii, care ei, mai departe, procedează și, mă rog, recomandarea aceasta este, prin informarea medicului de familie și urmarea indicațiilor terapeutice care vor rezulta ulterior.

Deci conduita școlilor, din punctul meu de vedere, trebuie să fie una de prevenție, așa cum este de fiecare dată când avem, știu eu, răspândire accelerată a unor virusuri respiratorii, așa cum spuneam aerisire, dezinfecție, triaj epidemiologic și informare, evident, atât a familiilor, cât și a personalului didactic.

În așa fel încât, dacă sunt observate cazuri, ele să poată fi raportate familiilor și să urmeze izolarea necesară, în așa fel încât virusul să nu se răspândească”, a mai spus ministrul Educației.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: