Anxietatea: 10 trucuri simple care te ajută să o gestionezi

Anxietatea este un sentiment de teamă, frică și neliniște, care poate face o persoană să transpire, să se simtă neliniștită și tensionată și chiar să aibă palpitații. Este o situație care apare ca o reacție normală la imaginile de stres.

Când anxietatea este temporară, nu are un efect major, deoarece este firesc ca un individ să fie expus la ea. Totuși, se mai întâmplă ca frica să nu fie temporară și să devină o afecțiune copleșitoare pentru cei care suferă de ea, potrivit, MedlinePlus.

La nivel fizic, anxietatea are implicații semnificative. De exemplu, poate apărea uzura care face persoana să se simtă epuizată și obosită, adică o energie foarte scăzută.

Acest lucru se datorează faptului că mintea folosește multe resurse pentru a gândi, a analiza și a se îngrijora. Deși este o problemă mentală, aceasta este epuizantă din punct de vedere fizic.

Câteva trucuri care ajută

Pentru a face față acestei afecțiuni există câteva trucuri care ajută, deși atunci când situația devine de necontrolat, cel mai bine este să mergi la un specialist care oferă suportul necesar pentru a o depăși.

1. Exerciții fizice: Activitatea fizică este cheia pentru combaterea stresului și anxietății, iar rezultatele se îmbunătățesc atunci când faci sport în mod regulat, potrivit Healthline. Persoanele care fac sport în mod regulat sunt mai puțin susceptibile de a experimenta anxietate decât cei care nu o fac.

2. Reduceți aportul de cofeină. Cofeina este un stimulent găsit în cafea, ceai, ciocolată și băuturi energizante. Dozele mari cresc anxietatea. Potrivit Healthline, oamenii au praguri diferite pentru cantitatea de cofeină pe care o pot tolera, așa că este important să acordați atenție efectelor acesteia.

3. Scrieți lucruri: o modalitate de a gestiona stresul și anxietatea este să scrieți lucrurile pe hârtie. De exemplu, cele pentru care persoana este recunoscătoare. Potrivit experților, recunoștința ajută la atenuarea acestui sentiment prin concentrarea gândurilor asupra aspectelor pozitive.

4. Petrecerea timpului cu prietenii și familia: Sprijinul social ajută să faceți față momentelor stresante și, prin urmare, petrecerea timpului cu prietenii și familia ajută la creșterea stimei de sine.

5. Meditație: Această tehnică ajută la reducerea gândurilor negative și facilitează controlul stresului și anxietății. Practicarea yoga este una dintre alternative, precizează Medical News Today.

Anxietatea: 10 trucuri simple care te ajută să o gestionezi

6. Aromoterapie: Anumite arome funcționează mai bine pentru unii oameni decât pentru alții, așa că este o idee bună să experimentați cu diferite opțiuni.

7. Râzi mult: Aceasta este o tehnică bună de relaxare. Potrivit Healthline, pe termen lung, râsul ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și a dispoziției. O modalitate de a face acest lucru este, de exemplu, să vă uitați la o emisiune TV amuzantă sau să petreceți timp cu prietenii care vă fac să va simțiți bine.

8. Ceaiuri din plante: Aceste băuturi ajută la controlul anxietății și la îmbunătățirea calității somnului.

9. Animalele: Petrecerea timpului cu animalele de companie este, de asemenea, favorabilă. Animalele ajută la calmare, oferă dragoste și sprijin.

10. Muzică relaxantă: Ascultarea muzicii are un efect relaxant asupra corpului. Muzica instrumentală lentă poate induce un răspuns de relaxare, ajutând la scăderea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, precum și a hormonilor de stres.

Recent Posts

Doliu în lumea cinematografică. Celebrul actor din filmul Titanic s-a stins din viață

Actorul Bernard Hill, cunoscut pentru rolurile din Titanic și Stăpânul inelelor, a murit la vârsta…

17 minute ago

Fostul preot: Dumnezeu creează două suflete… Amândoi vin pe pământ, dar…

Daniel Balaş, fost preot,vorbește despre reîncarnare. Acesta spune că Biblia a fost modificată în anul…

10 ore ago

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. „Poți pierde o fază vitală”

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. Toată lumea știe că organismul uman are…

10 ore ago

Arsenie Boca: Dumnezeu știe ce face cu fiecare dintre noi

Povestea ceșcuței de ceai – spusă de Părintele Arsenie Boca: „Când simți că ești într-o…

11 ore ago

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav! Semnele bolii hepatice grase…

11 ore ago

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic