sâmbătă, iunie 25, 2022

Anxietatea este o boală dificilă care pune stăpânire pe propriul corp. Dacă până acum nu ți-au plăcut exercițiile fizice atunci aceste  e un motiv în plus să încerci. Exercițiile fizice combat stările de anxietate. Iată 6 motive

1. Exercițiile eliberează hormoni care te fac să te simți bine

Endorfinele sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a combate durerea și de a promova sentimente pozitive. Acestea sunt eliberate în creier atunci când faci exerciții, iar după ce antrenamentul este încheiat, endorfinele îi ajută pe cei care suferă de anxietate.

Te-ar mai interesa: Usturoi: cum să-l folosești pentru curățarea arter...

2. S-a demonstrat că exercițiile regulate reglează nivelul hormonilor de stres

Conform unor studii recente, s-a demonstrat că niveluri mari de cortisol sunt cauza a stresului. Pentru a micșora acest hormon novic trebuie să facem exerciții în mod regulat pentru a stimula galanina din creier (un neurotransmițător care ajută organismul când se află sub stres)

3. Exercițiile cresc temperatura corpului

Cercetătorii au arătat că temperatura corpului ridicată are un efect calmant.

4. Exercițiile pot fi o distragere productivă

Starea de anxietate este mult mai accentuată atunci când persoana se concentrează doar pe acest aspect. Distragerile potfi benefice pentru pacient. Exercițiile fizice pot distrage pacientul și îi pot oferi o stare de bine.

Te-ar mai interesa: Dietă Iulia Albu: Am o singură zi pe săptămână în ...

5. Antrenamentele regulate pot ajuta la creșterea încrederii în sine

Exercițiile fizice ajută la creșterea încrederii în sine, deoarece te dedici unei rutine și chiar ajungi să vezi rezultatele după un naumit timp.

6. Exercițiile fizice oferă suport social

Antrenamentul fizic alături de un prieten ajută la crearea unei conexiuni și înlăturarea sentimentului de singurătate, care este o problemă comună a anxioșilor.

Te-ar mai interesa: Povestea femeii care s-a căsătorit cu o păpușă de ...

A.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private