Sari la conținut

Apă, ceai sau cafea? Află cu ce băutură ar trebui să-ți începi ziua

Cafea si ceai
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Consumul de cafea si ceai, benefic pentru sanatatea ficatului

Apă, ceai sau cafea? Află cu ce băutură ar trebui să începi ziua

Dacă dormi toată noaptea neîntrerupt, te poate face să te simți plin de energie și plin de viață în dimineața următoare. Cu toate acestea, corpul dumneavoastră se poate deshidrata și, prin urmare, este important să vă începeți ziua cu o băutură sănătoasă.

Apă, ceai sau cafea? Află cu ce băutură ar trebui să începi ziua

În timp ce apa este întotdeauna cea mai bună opțiune pentru a-ți începe ziua, diferite băuturi sănătoase ajută, la ândul lor, la hidratare și la stimularea metabolismului.

Află care este cea mai bună variantă pentru tine:

1. Apa cu otet de mere: Amestecul de apă cu otet de mere ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge împreuna cu creșterea antioxidanților din organism. Băutura simplă ajută și digestia.

2. Ceai verde: Ceaiul verde are diverse beneficii pentru sănătate datorită nivelului său ridicat de antioxidanți. Băutura ajută la stimularea metabolismului și, de asemenea, arde grăsimile. Deoarece ceaiul verde este încărcat cu antioxidanți, ajută la funcționarea creierului, protejează împotriva cancerului, scade riscul de boli de inimă și, de asemenea, crește arderea grăsimilor.

3. Cafeaua neagră: Cafeaua este una dintre cele mai sănătoase băuturi cu beneficii imense. Nu numai că ajută la creșterea metabolismului, dar ajută și la hidratare. Cafeaua este încărcată cu grăsimi cu lanț mediu, iar consumul acesteia ca băutură de dimineață ajută la promovarea unui hormon numit cortizol. Cortizolul este un hormon steroid produs de glandele suprarenale din rinichi. Reglează o gamă largă de procese în întregul organism, inclusiv ajutând la controlul nivelului de zahăr din sânge, influențând formarea memoriei, influențând tensiunea arterială, reglează metabolismul și afectează răspunsurile imune, cum ar fi inflamația.

4. Suc de aloe vera: Aloe vera este unul dintre cele mai bune ingrediente naturale care ajută la vindecarea tăieturilor, a problemelor de piele și, de asemenea, la reglarea stomacului. Proprietățile antiinflamatorii din sucul de aloe ajută la reducerea inflamației gastrointestinale și s-au dovedit benefice pentru cei care se confruntă cu IBS sau sindromul colonului iritabil.

 

5. Suc de roșii: Începerea zilei cu suc de roșii ajută la hidratarea organismului. Nu numai că ajută organismul să lupte împotriva acidității, dar activează și organele prin furnizarea de nutrienți ușor disponibili.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: