miercuri, martie 22, 2023

Roșiile sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, substanțe esențiale pentru echilibrul întregului organism. Sucul de roșii natural este un preparat ce conține cantități mari de licopen, un antioxidant eficient care luptă pentru menținerea sănătății generale și are multiple beneficii asupra corpului.

Sucul de roșii este recomandat pentru ameliorarea multor afecțiuni și pentru a proteja anumite organe. Acesta este eficient și în lupta cu greutatea excesivă, întrucât stimulează metabolismul și este un diuretic natural excelent. De asemenea, concentrația optimă de licopen este un element esențial, deorarece protejează celulele de radicalii liberi și reduce procesele oxidative din organism.

Te-ar mai interesa: Rolul markerilor tumorali în diagnosticul bolilor ...

Ce beneficii are sucul de roșii asupra organismului?

Protejează sănătatea inimii

„Este important să reții faptul că roșiile sunt un mare aliat al sănătății inimii. Ele conțin antioxidanți puternici, cum ar fi licopenul și betacarotenul, care ajută la reducerea factorilor de risc ce provoacă bolile cardiovasculare (de exemplu, tensiunea arterială și colesterolul ridicat sau acumularea plăcii în artere)”, informează dozadesănătate.ro.

Stimulează sistemul imunitar

Sucul de roșii ajută la stimularea sistemului imunitar și ajută la prevenirea virozelor, gripei și răcelilor și a altor infecții. Roșiile sunt bogate în vitaminele C, A, B, D și K, precum și în antioxidanți, potasiu, calciu, fosfor și fier.

Te-ar mai interesa: Dr. Alexandru Blidaru, renumit medic oncolog: „Cel...

Luptă împotriva constipației

Roșiile sunt bogate în fibre, nutrienți esențiali pentru funcționarea normală a digestiei. Constipația poate afecta în mod negativ sănătatea, dacă nu este tratată. În această circumstanță, stimularea tranzitului intestinal este foarte importantă. Substanțele nutritive din roșii au un efect laxativ ușor și favorizează digestia, motiv pentru care sunt indicate în tratamentul acestei afecțiuni.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale împotriva infecțiilor urinare. Of...

Protejează împotriva anumitor tipuri de cancer.

„Pentru că are un nivel crescut de nutrienţi benefici şi antioxidanţi, în numeroase studii s-a demonstrat că sucul de roşii luptă împotriva anumitor tipuri de cancer- cancerul de prostată şi cancerul de piele se numără printre acestea”, porivit csid.ro.

Contraindicații

  • consumul roșiilor nu este indicat persoanelor care suferă de afecțiuni digestive, ulcere sau leziuni bucale deoarece aciditatea lor poate cauza un disconfort digestiv
  • nu este indicat persoanelor care restricționează aportul de potasiu, întrucât roșiile sunt bogate în acest mineral

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private