miercuri, octombrie 27, 2021

Apelul la viață, căci îl putem numi așa, este mai bine auzit când este transmis de persoane pe care le cunoaștem și le admirăm.

Chirurgul Radu Zamfir, eroul din Apuseni, își roagă compatrioții să fie

și ei la rândul lor, eroi. Fiindcă atunci când dăruiești viață, asta ești. Iar sângele este viață.

Vineri, 28 septembrie, începând cu orele 13:30, la Centrul de Transfuzie Sanguină București va fi lansat programul „Banca de sânge”, care are drept scop crearea unei comunități online de donatori constanți. Cu această ocazie, directorul Centrului, dr. Doina Goşa, va prezenta cele mai noi statistici legate de donarea de sânge în România.

La acest eveniment va fi prezent și medicul Radu Zamfir, de la Institutul Clinic Fundeni, unul dintre cei mai experimentați chirurgi din România, specialist

în chirurgie hepato-bilio-pancreatică, chirurgie oncologică, chirurgia sânului, dar și în prelevări de organe. Dr. Zamfir nu se află la prima campanie umanitară.

„Există permanent un deficit de sânge față de necesar, sângele este indispensabil atât unor pacienți cu afecțiuni cronice, cât și acelor pacienți care urmează să suporte intervenții chirurgicale complexe, a căror desfășurare ar fi imposibilă și periculoasă fără o rezervă de sânge preexistentă.

Donarea de sânge este un gest profund umanitar. Din ce în ce mai multă lume înțelege acest gest. Gândind simplu, azi suntem sănătoși, dar

mâine dacă am avea nevoie, ne-am bucura să doneze cineva pentru noi. Viața pacientului poate depinde de acest sânge”, ne-a declarat medicul Radu Zamfir, care a precizat că s-a aflat și el în postura de donator de sânge și că va răspunde oricând unui astfel de gest umanitar.

Citiți toate informațiile legate de programul ”Banca de Sânge” în articolul evz.ro, aici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Ultimele stiri