duminică, noiembrie 28, 2021

Apelul lui Raed Arafat către populație: „Când primesc mesaje Ro Alert, oamenii să se adăpostească undeva!”

Potrivit alertelor meteorologice, după ploi, inundaţii şi ciclon, urmează vijelii şi caniculă.

Te-ar mai interesa: Situația românilor blocați în Africa din cauza var...

În acest context, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a ținut să atragă atenția tuturor românilor că este nevoie de vigilență maximă.

Care este apelul lui Raed Arafat către populație

„Ce nu s-a auzit este că împreună cu canicula care va veni, fiind şi umiditate mare, o să asistăm la vijelii serioase, cu vânt puternic, care să apară brusc, oriunde în ţară, aşa cum a fost şi în 2017″, a declarat şeful DSU, potrivit Antena 3.

Raed Arafat a cerut populației să nu ignore mesajele Ro Alert pe care le va primi şi să se adăpostească undeva în intervalul menţionat, pentru

Te-ar mai interesa: Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu...

a nu risca. “Dacă se emite o alertă, să asculte şi să se adăpostească oamenii”, a arătat el.

„La urban, riscul la vijelii e să cadă obiecte, pomi, stâlpi şi să lovească oameni. De aceea, când primesc mesaj Ro Alert, oamenii să se adăpostească undeva şi apoi pot pleca să circule în siguranţă. Rog să nu-şi dezactiveze aplicaţia Ro Alert”, a transmis, duminică, medicul Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul de Interne.

Alertă de urgență extremă” - Mesajul de la RO-ALERT - Stirile Kanal D

Prognoza meteo pentru această săptămână

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza meteo pentru săptămână  21-27 iunie, după ce, ieri, ANM a emis

Te-ar mai interesa: Rafila a explicat pe larg ce înseamnă varianta afr...

noi avertizări meteo de ploi torenţiale în aproape jumătate de ţară.

În Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, precum și în estul Transilvaniei vor fi averse abundente, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi pe alocuri și în celelalte județe din Transilvania.

Luni este posibilă o instabilitate atmosferică, în special în zonele de deal şi de munte, iar la nivel local şi în centrul, sudul şi sud-estul ţării. Marţi se constată

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu românii car...

o ameliorare în ceea ce priveşte aria precipitaţiilor şi mai ales cantităţile care au fost consemnate săptămâna trecută.

Iar de marţi vor fi consemnate şi temperaturi în creştere, de la o zi la alta, astfel încât vom avea parte de valori, în special în partea de vest, sud-vest, la început, marţi şi miercuri, de 35-36 de grade Celsius, ulterior joi şi vineri cu extindere a valorilor de temperaturi în creştere şi în zonele sudice şi sud-estice.

Inclusiv în Capitală vom fi 34-35 de grade Celsius.

Te-ar mai interesa: De ce țările lumii se confruntă cu al cincilea val...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri