Sari la conținut

Raed Arafat, atac la Dana Budeanu: Să lăsăm sfaturile divelor de pe televiziuni/Când apare una ca doamna Budeanu și mulți oameni o cred devine o problemă. Reacția Danei Budeanu, total neașteptată

Raed Arafat, atac la Dana Budeanu: Să lăsăm sfaturile divelor de pe televiziuni/Când apare una ca doamna Budeanu și mulți oameni o cred devine o problemă. Reacția Danei Budeanu, total neașteptată.

Raed Arafat a arătat cu degetul spre Dana Budeanu, ca principalul vinovat pentru faptul că oamenii nu mai merg să se vaccineze anti-covid, în număr atât de mare ca la începutul campaniei de vaccinare.

„Noi putem să prevenim un val patru al pandemiei cu cât avem mai multe persoane care s-au vaccinat. Acest lucru ce înseamnă? Înseamnă: lăsăm sfaturile divelor de pe televiziuni, și știu despre cine vorbesc aici, dar nu vreau să spun numele, una, în mod special, care apare și comentează toată ziua.

Eu am evitat să numesc, dar când apare una ca doamna Budeanu, care toată ziua am fost în gura ei cu toții, comentând vaccinarea, măsurile, tot, într-un limbaj pe care nu pot să-l descriu. Da, este dreptul acestei persoane să-și spună opinia. Cu toții avem acest drept să ne spunem părerea.

Dar când această părere este exprimată de o persoană care se pretinde un expert și mulți oameni o cred devine o problemă. Și această persoană când este promovată – și nu numai ea – și vine cu păreri care nu sunt medical fundamentate înseamnă că avem o problemă ”, a declarat Raed Arafat, potrivit Digi24.

Raed Arafat: „Aceste persoane trebuie să spună pe ce se bazează când vorbesc”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) o acuză pe Budeanu de dezinformare. În opinia lui Arafat oamenii o cred pe Dana Budeanu pentru că folosește un limbaj, „pe care poate noi nu vrem să îl folosim, folosesc o chestie care arată că e superioară persoana care critică, zeflemește, înjură”.

„Noi am fost de dimineața până seara spus că ce se întâmplă nu este OK, vaccinarea nu e OK, aia nu e OK, aia nu e OK – și asta totul transmis indiferent ce mesaje s-au dat de la comitetul de vaccinare, de peste tot. De multe ori am văzut predominând mai mult partea cealaltă, și promovată,  și arătată, de social media nici nu mai vorbim.

Aceste persoane trebuie să spună pe ce se bazează când vorbesc. Oamenii simpli le cred și uneori le cred mai mult decât ne cred pe noi, pentru că folosesc un limbaj pe care poate noi nu vrem să îl folosim, folosesc o chestie care arată că e superioară persoana care critică, zeflemește, înjură.

(…) Un om simplu percepe această atitudine ca fiind una a unui om cu expertiză, „uite, știe despre ce vorbește, vorbește tare, uite ce bine vorbește”, iar acest om nu mai merge la vaccinare sau stă pe gânduri și spune: „ia stai, poate că are dreptate, nu mă mai duc”.

(…) Dacă un mesaj fals, nebazat pe știință, este răspândit continuu, în fiecare zi, în fiecare seară, peste tot, mai puternic decât mesajele care explică, atunci o să zică lumea poate medicii sunt proști, poate medicii nu știu”, a spus Raed Arafat.

Israelul chiar vrea să ucidă toată populația lui, dacă i-a vaccinat? Sau Marea Britanie?”

Raed Arafat îi acuză de dezinformare și pe moderatorii emisiunilor unde este invitată creatoarea de modă. De asemenea, a recunoscut că și autoritățile au „fără discuție” o vină, pentru că nu reușesc să transmită un mesaj mai puternic.

„Aceste lucruri pe care le vedem în fiecare zi nu cred că s-au văzut în alte țări, nu cred că s-au văzut în Franța sau în Danemarca, unde oamenii au început cu vaccinarea mai lent, dar vedem acum că au procente mai mari de vaccinare.

(…) Responsabilitatea noastră ca și comunitate este să ne informăm de la infecționiști, de la epidemiologi, de la oameni specializați, să vedem alte țări ce fac. Am venit și am atacat vaccinurile și am spus că vacccinurile vor crea catastrofe la oameni.

Atunci, hai să ne punem întrebarea: Israelul chiar vrea să ucidă toată populația lui, dacă i-a vaccinat? Sau Marea Britanie? Au milioane, unii au atins 70 la sută deja din populație vaccinată. Trebuie să ne gândim un pic mai mult.

Noi ne facem rău ascultând astfel de abordări și ajungem în situația în care oamenii, bătrânii, se sperie, nu vor să se vaccineze și rezultatul va fi că vor cădea victima unor variante noi sau a unei variante delta predominante, care va începe să se răspândească mai repede, e mai infecțioasă și cei nevaccinați rămân vulnerabili”, a mai spus Raed Arafat.

Dana Budeanu: „Hai să ne batem! Unde ne batem?”

Reacția Danei Budeanu nu s-a lăsat așteptată. După ce a fost atacată de Raed Arafat, creatoarea de modă l-a provocat pe Raed Arafat să se întâlnească în platoul unei emisiuni, pentru a discuta despre pandemie și vaccinare.

„Unde se desfășoară războiul? Hai să ne batem, unde ne batem? Vă dați seama, un cetățean normal din această țară e în război cu Arafat, șeful la pandemie? Uite, venim în studio la domnul Ursu, eu într-o parte, domnul Arafat în altă parte.

Dar nu știu subiectul. Pandemie sau vaccinare? Pe mine mă acuză de dezinformare? Vreau să mă facă de râs, vreau să vin să mă facă de râs în față întregii țări”, a spus Dana Budeanu, potrivit Antena 3.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: