joi, februarie 2, 2023

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a făcut joi un apel către medicii de familie să continue vaccinarea antigripală şi în luna ianuarie, mai ales pentru categoriile la risc, având în vedere evoluţia sezonului epidemic de gripă care în acest an a debutat mai târziu faţă de sezonul din anul anterior.

Potrivit unui comunicat de presă remis joi AGERPRES, Ministerul Sănătăţii a solicitat joi Direcţiilor de sănătate publică să intensifice activitatea de vaccinare antigripală a persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire.

Te-ar mai interesa: Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indi...

„Fac apel la medicii de familie să continue activitatea de vaccinare, deoarece, din datele primite la Ministerul Sănătăţii, au fost vaccinate peste 700 de mii de persoane, ceea ce înseamnă că mai sunt disponibile aproape 300 de mii de doze gratuite în cabinetele medicilor de familie”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, citat în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, în săptămâna 8 – 14 ianuarie 2018 au fost înregistrate 80 de cazuri de gripă, faţă de cele 306 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Există argumente pentru continuarea vaccinării antigripale în cursul lunii ianuarie, având în vedere evoluţia circulaţiei virusurilor gripale şi posibilitatea ca actualul sezon de gripă să se prelungească până la primăvară”, a declarat preşedintele Asociaţiei Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, potrivit aceleiaşi surse.

Te-ar mai interesa: Amestec băbesc pentru bronșită. Tratamentul se țin...

MS afirmă că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit.

De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă.

Te-ar mai interesa: Ce s-a întâmplat, de fapt, între Florin Piersic și...

MS reaminteşte că, pentru sezonul 2017-2018, a achiziţionat peste un milion de doze de vaccin gripal, dublu faţă de anul 2016, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private