miercuri, septembrie 28, 2022

Apelul unei mame bolnave de cancer: „Vă rog, domnule preşedinte, am doi copii şi vreau să trăiesc alături de ei!”. Acest medicament nu se mai găsește în farmaciile din România

Din păcate, bolnavii de cancer din România trec prin situații umilitoare și statului român pare că nu-i pasă. Nu este pentru prima oară anul acesta când o parte din medicamentele vitale pentru bolnavii de cancer nu se mai găsesc în farmacii.

Te-ar mai interesa: Cum îndepărtezi petele de apă dură de pe geamuri. ...

Bolnavii de cancer se simt părăsiți de toată lumea și au ajuns într-un moment în care fie aleg să renunțe la lupta pentru viață, fie cerșesc pentru dreptul la tratament. Este și cazul Elenei Parasca, care are leucemie din 2019. Femeia, în vârstă de 41 de ani, suferă de leucemie acută. Spune că din luna mai nu mai găseşte în România singurul medicament pentru boala sa: Vesanoid.

Apelul disperat al unei mame bolnave de cancer! Acest medicament nu se mai  găseşte în farmaciile din România! Ministerul Sănătății tace iar bolnavii  sunt puşi în situaţii disperate • Buna Ziua Iasi •

Apelul unei mame bolnave de cancer: „Vă rog, domnule preşedinte, am doi copii şi vreau să trăiesc alături de ei!”

Disperată, femeia a făcut petiţii la Ministerul Sănătății dar fără succes. În continuare, aceasta a făcut un memorie către președintele României şi aşteaptă un răspuns.

În luna mai când s-a mai confruntat cu acest lucru a făcut apel la o chetă pe reţeaua de socializare Facebook şi a făcut rost de medicament din Germania. Pacienta a plătit atunci, pentru două cutii, suma de 1180 de euro.

Te-ar mai interesa: Bea o cană pe zi din acest suc pentru a debloca ar...

„Sunt pacient oncologic din 2019, sunt bolnavă de leucemie, din mai nu mai găsesc tratamentul în România. Sunt dependentă de el.

Vă rog, domnule preşedinte, domnule premier, doamnă ministru al Sănătăţii, să faceţi ceva pentru mine.

Am doi copii şi vreau să trăiesc alături de ei!”, a declarat Elena Parasca, potrivit Antena 3.

Situația Elenei Parasca nu este singulară. În situaţia ei, sunt aproximativ 1.800 de români bolnavi de leucemie şi care nu-şi găsesc tratamentul de care au nevoie pentru a supravieţui.

Te-ar mai interesa: Poți simți asta? Două senzații în picioarele tale ...

Până acum, medicamentul era adus în România de Unifarm şi se putea achiziţiona compensat.

Este pentru a doua oară anul acesta când Vesanoid nu mai ajunge la bolnavi. În luna februarie a avut loc prima criză. A doua criză a avut loc la începutul lunii iunie şi a rămas fără rezolvare până azi.

Din România au dispărut peste 2000 de pastile cu preţuri mai mici de 25 de lei

În acest moment, pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului sunt notificate cu discontinuitate 674 de medicamente. Cele mai multe dintre ele pe motive comerciale. Însă, în ultimii ani, de pe piaţa din România au dispărut peste 2000 de pastile cu preţuri mai mici de 25 de lei. Cele mai multe dintre ele sunt fabricate în străinătate şi sunt vândute în ţările în care se obţine profit mai mare.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind cancerul: deficitul de vitamin...

Pentru a uşura accesul la tratamente compensate pentru bolnavi, Ministrul Sănătăţii a introdus iar „lista medicamentelor esențiale″⁣.

Va cuprinde sute de tratamente care, aşa cum spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii, nu trebuie să lipsească din nicio țară, indiferent de situaţie. Este vorba de medicamente pentru diabet, cancer, artrită, boli ale tiroidei ori cardio-vasculare – adică boli foarte grave.

Te-ar mai interesa: Ceaiul bogat în vitamine cu efecte anticancer! Mer...

Pe lista OMS cu medicamente esenţiale sunt 460 de produse. Unele foarte ieftine, însă altele inovative, scumpe, dar vitale. În România această listă a fost introdusă pentru prima dată în 2016, iar în 2017 a fost eliminată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private