Sari la conținut

Aplicație de mobil pentru urgențe. Poți lua legătura imediat cu medicul prin apel video

Sursa foto: unsplash.com

Aplicație pentru urgențe medicale. În premieră, o aplicație dedicată preluării urgențelor prin device-uri mobile se lansează în România, în perioada de pandemie, oferind posibilitatea cadrelor medicale de a câștiga în medie 300 lei / oră.

Peste 8 milioane de apeluri se înregistrează la sistemul de urgente 112, având ca tematică întrebări din domeniul medical. 85% dintre acestea sunt apeluri care pot fi rezolvate prin apel video cu un medic. Pentru a veni in întâmpinarea celor care au nevoie de consultanță de urgență in domeniul medical, luna aceasta se lansează în România Camera de Gardă.

Platforma, disponibilă atât în variantă web, cât și mobile app, pune in legătură pacienți cu medici din peste 50 de specialități medicale, disponibili pentru a răspunde 24/24 ore, întrebărilor medicale din domeniul de specializare.

Aplicație pentru urgențe medicale. Cum funcționează Cameră de garda?

Utilizatorul își creează cont pe www.cameradegarda.app sau in cadrul aplicației mobile (disponibile pe iOS și Android), selectează specialitatea medicală și gradul de specializare al mediului (medic specialist, primar sau conferențiar) și intră în regim teleconferință (video-call) cu primul specialist disponibil conform criteriilor alese.

Pe parcursul discuției utilizatorul poate trimite fișiere clarificatoare (precum rezultate analize de sânge) și la final primește recomandarea medicului și după caz o rețetă cu planul de tratament.

Aplicație pentru urgențe medicale. Care sunt costurile din cadrul platformei?

Instalarea aplicației și crearea contului sunt gratuite atât pentru medici (care sunt remunerați pentru activitatea lor din cadrul platformei), cât și pentru pacienți.

Pacienții plătesc doar in momentul inițierii unei sesiuni video cu un medic, în funcție de gradul de specializare al acestuia.

Astfel, pentru un apel cu un medic specialist costul este de 90 lei, pentru un medic primar 190 și pentru un conferențiar 290.

Venituri de 300 lei/oră pentru specialiștii medicali din cadrul platformei

Peste 200 de medici din toate specialitățile medicale și pe toate gradele de specializare sunt deja parteneri in cadrul platformei. Medicii se pot înscrie gratuit in cadrul platformei și pot câștiga venituri semnificative prin preluarea de urgente în regim teleconferință.

Parteneriatul funcționează în sistem de shared revenue, 50% din tariful aferent apelului revenind medicului. În medie, un medic poate câștiga 300 lei/oră, prin preluarea de video-calls (durata medie a unui video-call fiind de 15 minute).

Plata medicilor se realizează în mod automatizat. În modul automatizat (folosit in premiera in acest domeniu în Romania), medicului îi este trimis comisionul aferent în contul personal la câteva momente după finalizarea fiecărui apel (platforma suportă toate costurile și comisioanele de transfer).

Activitate individuală sau în echipă
Medicii își pot crea propria echipă, care sa răspundă și să îi reprezinte pe aceștia în preluarea urgențelor. Medicii titulari ai contului stabilesc răspunsul final și după caz rețeta aferenta. Fiecare partener decide când să preia apeluri din cadrul platformei.

O prezentare detaliată a platformei și opțiuni de înregistraare sunt disponibile pe www.CameradeGarda.app

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel