sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Aproape 70 de copii, morți de la sirop de tuse. Un număr de 66 de copii din Gambia, o țară din Africa de Vest, ar fi murit din cauza unor siropuri pentru tuse şi răceală. Produsele au fost fabricate în India, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății.

OMS a precizat că zecile de decese au fost provocate de niște leziuni renale și ar putea fi din cauza unor siropuri pentru tuse și răceală, potrivit CNN.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila: Virozele nu se tratează cu antib...

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că ONU desfășoară o investigație cu autoritățile de reglementare indiene și cu compania care a produs siropurile. Miercuri, autorităţilor de reglementare au cerut ca produsele să fie retrase de pe piață.

Este posibil ca produsele să fi fost distribuite și în altă parte, dar până acum au fost identificate doar în Gambia.

Ce s-a descoperit în urma analizelor

Analizele de laborator au confirmat cantități „inacceptabile” de dietilen glicol și etilen glicol, care pot fi toxice și pot duce la leziuni renale acute, a spus OMS.

În luna iulie, mai mulți medici au tras un semnal de alarmă, anunțând că zeci de copii au început să se simtă rău. Medicii au fost surprinși, iar apoi s-a constatat că zeci de copii până în cinci ani s-au îmbolnăvit la trei-cinci zile după ce au luat un sirop vândut pe plan local.

Te-ar mai interesa: Boala secolului care afectează din ce în ce mai mu...

Conform directorului serviciilor de sănătate din Gambia, Mustapha Bittaye, a declarat că probleme similare au fost detectate şi în alte siropuri. În acest moment, ministerul așteaptă confirmarea rezultatelor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private