Sari la conținut

Ar trebui să folosiți somnifere pentru insomnie? Efecte secundare nebănuite

insomnie
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Cum să faci față trezirii nocturne?

Ar trebui să folosiți somnifere pentru insomnie? Unii oameni adorm în câteva secunde, iar alții se chinuie să obțină câteva ore de somn în fiecare noapte.

Uneori, insomnia este o consecință a consumului excesiv de cafea, stres, depresie, anxietate, foame, suferință digestivă sau mai multe alte motive.

Pentru adulți, este imperativ să doarmă minim șapte până la opt ore pe zi, dar mulți nu reușesc să satisfacă nevoia zilnică de bază. Ca rezultat, pot apărea probleme de sănătate cronice și acute, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul, obezitatea, bolile de inimă și rinichi.

Deși există mai multe ajutoare pentru somn disponibile pentru toți, tabletele și medicamentele ar putea să nu fie neapărat cea mai bună alegere.

Somnifere pentru insomnie: cât de sigure sunt?

Pentru problemele de somn, medicii ar putea sfătui schimbări ale stilului de viață, mai ales atunci când acestea sunt consecința unor astfel de probleme.

Cu toate acestea, în unele cazuri, somniferele pot fi recomandate cu strictă precauție – și asta din cauza posibilității și riscului de reacții adverse grave.

Citiți mai departe pentru a cunoaște posibilele efecte secundare ale utilizării somniferelor:

  1. Întreruperea somnului din cauza luminilor albastre emise de ceasurile inteligente și dispozitivele compatibile cu Bluetooth
  2. Ameţeli
  3. Căzături
  4. Confuzie
  5. Căderea părului

Medicii spun că medicamentele pentru somn trebuie să fie ultima soluție pentru insomniaci, în special pentru adulții în vârstă, deoarece efectele secundare pot fi drastice.

Aceste medicamente trebuie prescrise numai atunci când cineva se luptă cu perioade lungi de insomnie.

Tratament pe termen lung

Pentru tratamentul pe termen lung, următoarele pot ajuta:

  • Meditație
  • Yoga
  • Terapie comportamentală

Medicii spun că, pentru a trata astfel de afecțiuni, este imperativ să se lucreze la cauzele care stau la baza insomniei.

Uneori, ciclurile de somn perturbate pot duce la incidente drastice și potențial mortale, cum ar fi accidentele în timpul conducerii, motiv pentru care trebuie abordat cu prioritate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel